Comunicat de presă: Pentru ce plăteşte chirie de 900.000 de euro Primăria Deva

Senatorul USR Mihai Goţiu a sesizat în această dimineaţă (joi, 9 noiembrie 2017) Instituţia Prefectului judeţului Hunedoara şi a solicitat un punct de vedere Camerei de Conturi Hunedoara în legătură cu Hotărârea Consiliului Local Deva nr. 431 din 31 octombrie 2017, prin care s-a apobat închirierea unui spaţiu de aproape 1.000 mp (967,73 mp) pe bd-ul 1 Decembrie 1918, nr. 16, cu suma de 8 euro/mp, pe o perioadă de 10 ani. Spaţiul ar urma să fie destinat serviciului de Taxe şi Impozite locale şi Ghişeului unic.

În sesizare, Mihai Goţiu i-a solicitat prefectului Fabius Tiberiu Kiszely să verifice legalitatea modului de adoptare a HCL 431/2017, în condiţiile în care hotărârea a fost luată fără a fi anunţată în prealabil pe ordinea de zi, încălcând astfel prevederile art. 39 alin (3) ?i (6) din Legea 215/2001 privind Administraţia publică locală. Scopul acestor norme este de a se asigura atât că membrii Consiliului Local votează în cunoştinţă de cauză, cât şi faptul că cetăţenii sunt informaţi asupra deciziilor care vor fi luate şi care îi vizează. Introducerea unui punct pe ordinea de zi fără fi anunţat în prealabil. Suplimentarea ordinii de zi se justifică doar în situaţii de urgenţă, când problema nu mai poate fi amânată până la următoarea şedinţă de consiliul local (conform art.43, alin (1) din aceeaşi lege).
De asemenea, vicepreşedintele Senatului României i-a solicitat prefectului, dar şi Camerei de Comerţ Hunedoara să se pronunţe asupra necesităţii, oportunităţii şi a sumei aprobate pentru chirie prin HCL 431/2017. ”Evident, din respect pentru cetăţeni, e nevoie ca serviciul de Taxe şi Impozite locale, precum şi Ghişeul unic să funcţioneze în spaţii moderne. Dar tot din respect pentru cetăţeni, cheltuirea banilor publici trebuie să se facă într-un mod transparent şi fără a umfla în mod nejustificat o facturile. Suma de peste 900.000 de euro pe întreaga durată a contractului este una importantă şi mă gândesc dacă nu ar fi fost mai ieftin să se cumpere pur şi simplu un spaţu care să rămână primăriei.
Prioritatea Primăriei Deva ar trebui să fie finalizarea spaţiilor proprii, în acest sens existând un imobil în care s-au investit deja sume importante, dar la care am văzut că lucrările sunt sistate. Aştept răspunsurile d-nului prefect şi al Camerei de Conturi şi sper că în spatele acestui contract nu se află interesul meschin al vreunui om de afaceri apropiat politicienilor locali”, a declarat Mihai Goţiu.
La sfârşitul alegerilor parţiale recent încheiate, senatorul Mihai Goţiu, originar din Deva, a anunţat că principalul câştig a fost formarea unei echipe locale hotărâtă să se implice în monitorizarea şi transparentizarea activităţii autorităţilor publice hunedorene şi a modului în care sunt cheltuiţi banii publici, precum şi în alte activităţi cu caracter civic. De altfel, tot în această dimineaţă, mai mulţi cetăţeni au sesizat Instituţia Prefectului în aceeaşi problemă. (Mihai Goţiu, senator USR, vicepreşedinte al Senatului României)

5 comentarii la „Comunicat de presă: Pentru ce plăteşte chirie de 900.000 de euro Primăria Deva

 • 10 noiembrie 2017 la 8:30
  Permalink

  ma smechere tu nu ai de lucru si vrei sa te bagi in seama , f bine ca schimba locatia de plata a taxelor ce este acuma e vise rele.

 • 10 noiembrie 2017 la 9:43
  Permalink

  daca e ceva dubios foarte bine ca a sesizat acest lucru. Noi cetateni Devei suflam si in iaurt acum . Merita verificata aceasta hotarare, dar eu as intreba daca nu cumva domnul respectiv este suparat unpic ca nu a prins si el un loc la acest mic ospat din banul public.

 • 10 noiembrie 2017 la 9:47
  Permalink

  acum daca are un interes sau nu , eu unul chiar apreciez “curajul” lui.

 • 10 noiembrie 2017 la 18:50
  Permalink

  OOOOpaaaa…sa trezit senatorul USR din somnul cel din Senat…Dar apreciez ceea ce a facut.Nu in senat ci acum. Felicitari!

 • 10 noiembrie 2017 la 23:02
  Permalink

  Bravo Gotiu!
  Ar trebui sesizata si procuratura. Mos a tras un tun inainte de a se instala noul primar?
  Fostul proprietar a vandut anul trecut cladirea cu 300.000 de euro la afaceristul Mara, care avea deja aranjata treaba cu primaria.
  In 10 ani isi scoate de trei ori investitia.

  De ce nu cumpara primaria o cladire in rate si ramane apoi in proprietatea ei?
  Asta-i ca afacerea lui Marginean care a inchiriat beculetele de Craciun….doar ca aici suma este interesanta.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Judecaţi pentru proxenetism

Maximilian Gânju Doi bărbaţi din Valea Jiului au fost trimişi în judecată pentru proxenetism, pentru că ar fi obligat o

Braconier de artefacte dacice, condamnat definitiv

Natalia Bumbac Daniel Moc, bărbatul acuzat că a ascuns o brăţară dacică descoperită împreună cu alte piese similare din aur

Hoţ, profilat pe jefuirea pensionarilor, prins de poliţişti

Natalia Bumbac Poliţiştii au reuşit să prindă un bărbat de 63 de ani, din municipiul Hunedoara, bănuit că a comis

Închide