COMUNICAT DE PRESĂ. Guvernul are bani de pensii şi de salarii

24 mai 2018 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Declaraţiile alarmiste din ultima perioadă, care nu au nici o legătură cu realitatea, nu fac decât să inducă neîncredere şi teamă în rândul populaţiei. Astfel de declaraţii nu fac bine nimănui! Estimările Guvernului, Comisiei Europene şi ale FMI indică o creştere economică între 4,5% şi 6,1% pentru anul 2018, pe fondul transferului dinspre motorul consum spre motorul investiţii, creşterea economică rămânând sustenabilă şi robustă.

De altfel, chiar săptămâna trecută, Guvernul a anunţat că îşi propune să atragă investiţii de peste 1 miliard de euro, iar schema lansată este doar o parte din pachetul de stimulare a investiţiilor în România. Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, portofoliul InvestRomânia cuprinde 84 de proiecte – investiţii străine, aflate în diferite stadii de implementare, cu un număr total al locurilor de muncă create de peste 15.000. Valoarea investiţiilor străine directe, pentru primele trei luni ale anului 2018, au crescut cu 21,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. Aşadar, investitorii străini au încredere în potenţialul economic al ţării noastre.
Datele publicate pe 16 mai, de Eurostat, în legătură cu evoluţia calităţii vieţii în România, arată că, faţă de anul 2016, sunt peste 695.000 de români care au ieşit din zona de sărăcie. În intervalul 2015-2016, numărul de persoane aflate în sărăcie şi risc de excluziune socială a crescut de la 7,435 de milioane la 7,694 de milioane. La final de 2017, numărul acestor persoane a scăzut la 6,999 de milioane.
Investiţiile publice au fost în trimestrul IV cu 3,2 miliarde de lei peste cele din trimestrul IV 2016 (+28,1%), de la 11,4 miliarde de lei în 2016 la 14,6 miliarde de lei în 2017. În aceste condiţii, când vorbim despre un motor economic susţinut, declaraţiile legate de imposibilitatea plăţii pensiilor şi salariilor sunt total false şi denotă rea-voinţă. Coaliţia PSD-ALDE a promis mai mulţi români în clasa de mijloc şi aplică toate măsurile necesare în acest sens.
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Lucian spune:

  Cine mai are încredere în voi? Sau aduceți înapoi banii pe care i-ați furat?

 2. Neutru spune:

  Lucian– De metode de-alde “mereu Gica contra” fara dovezi, numai invidiosii politici sunt in stare. Daca nu sunt corecti, o sa le fie si mai rau !

 3. DAN spune:

  Și de unde știm cine minte și cine nu?Sau de unde știm că banii nu sunt împrumutați și generațiile viitoare nu vor plătii pentru noi?

 4. gheorghe gheorghe spune:

  Care creștere ECONOMICĂ cînd pe trimestru aveți o rată a inflației mai >de 4%,robotul a trecut de 3% iar toate bunurile de consum sau scumpit in fiecare lună între 5%-10%
  încât față de anul trecut sau dublat? La ENERGIE prețurile actuale sunt mai MARI că U.E.INVESTITII și LOCURI DE MUNCĂ în HUNEDOARA? În CE
  stimabile ?Vorbiți de AUTOSTRĂZI….
  CARE și CÂȚI Km ?Păi VOI nu sunteți în stare să începeți să faceți PIETONALA din HUNEDOARA un proiect
  APROBAT și cu TOATE AVIZELE rezolvate inclusiv CONTESTAȚII de ~ 3ANI din ELIPSĂ BANI! CE mai produce
  ROMÂNIA când Noi ne împrumutăm la
  F.M.I.ptr.SALARII și PENSII și CONSUMUL ZILNIC ? DA,VOI ați PROSPERAT din AFACERI cu STATUL prin
  FIRME de FAMILIE si CONTRACTE cu DEDICAȚIE pe BANI PUBLICI! HOȚILOR!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 25.05.2018

Gheorghe Smaranda, consilier local PSRo Deva Pentru că ieri, în şedinţa de CL Deva, a propus ca o stradă din...

Bulina albă, 25.05.2018

Ioan Cosmescu, inventator hunedorean Pentru că ieri a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Deva. El deţine mai...

Gura lumii, 25.05.2018

Povestesc pe la colţuri gurile rele că la o firmă mare de stat angajările se fac după modelul primul venit,...

Închide