Comunicat de presă: Covid­­­­­­­­­­·19. Măsurile guvernamentale nu dau rezultate. Conducerea CJ Hunedoara se mobilizează pentru sănătatea hunedorenilor

5 august 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

În contextul creşterii alarmante a nu­mă­rului de infectări cu SARS-COV-2 în ţară şi în judeţul Hunedoara, în lipsa unor măsuri guvernamentale coerente care să asigure o gestionare corectă a crizei din sistemul de sănătate, conducerea Consiliului Jude­ţean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unităţile medicale.
În urma unei analize realizată împreună cu reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva şi ai sanatoriilor de pneumoftiziologie din Geoagiu şi Brad, con­ducerea CJ Hunedoara solicită Minis­te­rului Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică Hu­nedoara modificarea Ordinului Minis­trului Sănătăţii nr. 555/2020 prin care a fost stabilită lista unităţilor medi­cale suport Covid-19. Concret, pentru ca viaţa paci­en­ţilor să nu fie pusă în pericol din cauza lo­curilor insuficiente, condu­ce­rea adminis­traţiei judeţene solicită inclu­derea secţiilor de Terapie Intensivă, Boli Infecţioase şi Pneumologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva pe lista suport Covid-19.
Solicitarea a fost făcută în contextul în care, la nivelul judeţului Hunedoara sunt în acest moment peste 300 de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2 (dintre care peste 110 nu se află internate în unităţi medicale), creşterea numărului de cazuri în ultimele două săptămâni fiind alar­mantă. De asemenea, s-a ţinut cont şi de nece­si­tatea asigurării locurilor necesare pentru pacienţii care au nevoie de tra­tament în secţiile de Terapie Intensivă, în ultima pe­rioadă existând situaţii în care unii dintre aceştia au fost transferaţi în alte judeţe.
„Având în vedere că măsurile luate la nivel naţional nu dau rezultate, dimpotrivă, este de datoria noastră să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii, pentru că nimeni nu poate spune în acest moment ce anume va urma. Dacă numărul ca­zurilor va creşte, trebuie să fim pregătiţi să le asigurăm hunedorenilor în primul rând locuri în spitale şi, în al doilea rând, tra­ta­mentele adecvate”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
„Nu putem asista pasivi la ce se întâmplă. Pandemia pare a fi scăpată de sub control la nivel naţional. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru ce e mai rău. În condiţiile în care pacienţi din judeţ au fost trimişi la secţii ATI în alte judeţe, trebuie să facem tot posibilul pentru a le asigura la Deva tratamentul necesar”, a declarat Costel Avram, administrator public al judeţului Hunedoara.
În acelaşi context, conducerea CJ Hune­doara a solicitat Sanatoriului de Pneumo­ftiziologie din Brad detaşarea unui medic la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu – unitate medicală suport Covid-19, începând cu data de 05 august 2020, pentru asigurarea tratamentului pentru pacienţii depistaţi pozitiv. (Biroul de presă CJ Hunedoara)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. C spune:

    Sub conducerea glorioasa a lui Costel Avram lansat in politica de partidul Romania Mare, Consiliul Judetean ia masuri. Costel Avram care nu scapa o legislatura fara o functie publica…..

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FORŢA NAŢIONALĂ somează PNL: Nu mai umiliţi pensionarii!

Partidul FORŢA NAŢIONALĂ, cu respectul cuvenit celor care prin muncă şi multe privaţiuni au scos România din înapoiere şi şi-au...

Un nou pas pentru realizarea Sălii de Sport Polivalente din municipiul Deva – sat Cristur!

Compania Naţională de Investiţii a scos la licitaţie, în 3 august 2020, contractul de prestare servicii având ca obiect ela­borarea...

Fără cartonaşe galbene în optimile competiţiilor europene

UEFA a anunţat marţi seara o schimbare a regulamentului, astfel încât cartonaşele galbene acordate până în optimile celor două competiţii...

Închide