Comunicat de presă al PSD Hunedoara

28 februarie 2019 | 7 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Decizia preşedintelui României de a trimite Legea Bugetului de stat la CCR nu este altceva decât o ambiţie personală, care anulează până şi bruma de demagogie pe care PNL a demonstrat-o cu alocaţiile copiilor, când a depus amendamentul de majorare a lor.

Practic, preşedintele Klaus Iohannis a ajuns să blocheze mărirea alocaţiilor, singura măsură pe care o lăuda după adoptarea bugetului, ca fiind a PNL. Dar dincolo de populism versus capitalism, să vorbim, deocamdată, despre procedura parlamentară.
Ceea ce s-a întâmplat în Parlament cu alocaţiile copiilor a fost dovada unui amatorism politic sau poate doar rea-voinţă, pentru că nu vrem să îi suspectăm pe parlamentarii Opoziţiei că nu cunosc legislaţia sau finanţele.
Astfel, alocaţiile de stat pentru copii sunt reglementate în Legea 61/1993, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru majorarea alocaţiilor a fost necesară modificarea acestei legi, dat fiind faptul că Legea Bugetului stabileşte bugete ale instituţiilor, şi nu drepturi ale persoanelor fizice. Tocmai de aceea Executivul a aprobat, ulterior, ordonanţa de urgenţă. Mai apoi, pentru alocaţii a fost indicată greşit sursa de finanţare – excedentul de la pensii – ceea ce ar fi fost neconstituţional, iar suma necesară măririi alocaţiilor nu a fost nici ea estimată corect.
Coaliţia PSD-ALDE a găsit imediat soluţii şi a avut toată bunăvoinţa necesară, iar bugetul a fost votat cu creşterea deficitului bugetar la 2,76% din PIB – pentru asigurarea creşterii alocaţiilor copiilor. Aşadar, alocaţiile copiilor vor creşte pentru că bugetul a primit votul necesar. Mărirea alocaţiilor pentru copii a fost inclusă în Legea Bugetului datorită soluţiilor găsite de PSD. Toţi parlamentarii PSD, ALDE, UDMR şi Minorităţi Naţionale au votat, prin susţinerea bugetului, mărirea alocaţiilor şi soluţia legislativă propusă de PSD pentru această majorare.
Discuţiile demagogice privind introducerea de către PNL a unui amendament privind majorarea alocaţiilor nu produc efecte. Mai mult, PNL, USR şi PMP au votat împotriva Legii Bugetului de Stat pentru 2019. În consecinţă, au votat împotriva măririi alocaţiilor pentru copii.
PSD este singurul partid care a mărit alocaţiile în ultimii 10 ani. De altfel, şi creşterea alocaţiei la 150 de lei a fost inclusă în programul de guvernare şi ar fi urmat oricum să aibă loc în acest an. Dar, desigur, când PSD vine cu soluţii, vorbim despre populism, iar când PNL vine cu soluţii, vorbim despre capitalism.
Biroul de presă al Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Comentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Liviu spune:

  Papagalilor! Cu werner nu va merge,crede ca furati mai mult ca el! Hotilor!

 2. ionică spune:

  Nu va e rușine?
  Alte pensii speciale?
  Rasturnati toată scara de valori.chiar sunteti idioti sau o faceti intentionat!
  Distrugeti România tradatorilor!

 3. carnat spune:

  UDMR-istii, cele mai mari curve ! Acest asa-zis partid ar trebui scos inafara legii si absolut toti bozgorii pusi in functii, dati afara. Ip, Traznea nu va spun nimic ? V-as da autonomie sa n-o puteti duce, ceva de genul Arbeit macht frei !!!

 4. Marginean spune:

  PSD M…E PSD nu va e rusine mai aveti tupeu ati dus tara de rapa, a crescut inflatia si voi vb de buget si de Iohanis e la fel de prost ca voi si ala ca va lasa sa va faceti de cap… M…E PSD si celor care va sustin

 5. Sdr spune:

  Pt mărginean: M…E tie, rezistentule!!!

 6. Marginean spune:

  Sdr … esti vreun frustrat de la PSD M… E si tie ca voi ati adus tara in ultimul hal … M…e tie si la.tot psd-ul.inclusiv Dragbea

 7. Cetățean din Deva spune:

  PNL M..E PNL!!!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 1.03.2019

Nicolae Maier, locuitor din municipiul Vulcan Pentru că a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni închisoare şi 3...

Bulina albă, 1.03.2019

Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni Pentru că îşi urmăreşte cu consecvenţă şi succes programul său ca ministru pentru...

Gura lumii, 1.03.2019

Vorbesc gurile rele că un personaj foarte cunoscut din oraşul cu cetate a bătut palma cu cei din partidul haştagrezist....

Închide