Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Reducerea birocraţiei, o prioritate a Guvernului Viorica Dăncilă

Alături de măsurile sociale care vizează majorări salariale, reducerea birocraţiei este una din măsurile principale asumate de Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă. În acest sens, în primele trei luni ale anului 2018, Guvernul a accelerat procesul de debirocratizare şi relaxare fiscală.

Reducerea birocraţiei pentru persoanele cu venituri independente s-a realizat prin introducerea unei singure declaraţii fiscale, faţă de şapte câte erau necesare până acum. S-a redus astfel şi numărul termenelor scadente de la 5 la 1. De asemenea, angajaţii nu mai plătesc CASS pentru drepturile de proprietate intelectuală. Tot în primul trimestru al acestui an a fost simplificată procedura de restituire a taxei auto prin eliminarea obligaţiei de a anexa la cererea de restituire documentele privind plata taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a autovehiculului.
A fost eliminată plata CASS pentru mame şi sunt scutiţi de la plata CASS cei care primesc indemnizaţia de creştere a copilului, indemnizaţia de concediu de acomodare în urma unei adopţii şi venitul minim garantat.
O altă măsură de relaxare fiscală este diminuarea nivelului accizei la motorină utilizată drept carburant cu 183,62 lei/tonă, respectiv 217,31 lei/tonă, ceea ce înseamnă o reducere a accizei cu 10%, pentru transportul de mărfuri şi persoane. A fost majorată cota din impozit redirecţionată pentru organizaţiile nonguvernamentale de la 2 la 3,5%. Cetăţenii pot dona acum mai mult pentru susţinerea ONG-urilor şi a unităţilor de cult care furnizează servicii sociale.
Guvernul PSD-ALDE, dublat de efortul majorităţii parlamentare, continuă programul de guvernare pentru care românii şi-au declarat prin vot încrederea. Măsurile de relaxare fiscală şi de reducere a birocraţiei trebuie să crească în intensitate pentru ca oamenii să trăiască într-un stat modernizat în ritm european.
Laurenţiu Nistor, deputat PSD de Hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Locuința fostului primar al Devei, Petru Mărginean, călcată de hoți

Din câte se pare, hoții nu au zile libere. Când toată lumea se relaxa în minivacanța de la sfârșitul săptămânii...

Hunedoreanca Florica Zaharia a schimbat marele New York cu satul de baştină . Primul Muzeu al Textilelor din Europa de Est se deschide la Băiţa

În scurt timp, localitatea Băiţa va deveni un centru important pentru artiştii tapiseri şi pasionaţii de istoria şi arta textilelor....

Hoţii voiajori din Valea Jiului, condamnaţi la închisoare

Patru tineri din Valea Jiului au cutreierat ţara şi au dat spargere după spargere. Pentru prinderea lor s-a format o...

Închide