Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Programul Prima Maşină 2019 – noi condiţii

20 martie 2019 | 6 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Executivul a aprobat, în şedinţa de guvern de zilele trecute, modificările şi completările aduse Programului Prima Maşină. Acesta a devenit mai dinamic, mai atractiv şi mai accesibil românilor care doresc să îşi cumpere o maşină nouă.

Garanţia statului este în procent de maximum 50% din finanţarea garantată, instituindu-se ipoteca legală mobiliară asupra autoturismului nou achiziţionat în cadrul Programului în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice şi a finanţatorului, proporţional cu procentul de garantare.
Concret, pe lângă facilităţile pe care le oferă deja acest program pentru cumpărarea autoturismelor clasice, cetăţenii vor beneficia de garanţii guvernamentale şi pentru împrumuturile contractate pentru achiziţionarea maşinilor hibrid, electric hibrid şi pur electric.

Ce autoturisme noi pot fi achiziţionate:
În cadrul programului Prima Maşină din acest an, românii sunt încurajaţi să cumpere autoturisme cât mai puţin poluante. Astfel:
– hybrid – cu preţ maxim de achiziţie de 100.000 de lei, la care se adaugă TVA, pentru care trebuie asigurat un avans de minimum 25% din preţul de achiziţie;
– electric hybrid – cu preţ de achiziţie de maximum 150.000 lei, la care se adaugă TVA, pentru care trebuie să se asigure un avans de minimum 30% din preţul de achiziţie;
– full electric – cu preţ maxim de achiziţie de 150.000 de lei, la care se adaugă TVA, pentru care trebuie să se asigure un avans de minimum 30% din preţul de achiziţie. Şi, desigur, maşini clasice.

Criterii de eligibilitate pentru beneficiarii Programului
Persoanele nu trebuie să aibă obligaţii de plată restante la bugetul general consolidat sau restanţe la plata altor credite bancare, iar la data solicitării creditului garantat beneficiarul Programului să aibă vârsta de minimum 18 ani şi capacitate deplină de exerciţiu.
De asemenea, persoanele fizice vor putea să-şi achiziţioneze un autoturism nou, chiar dacă au mai deţinut anterior o astfel de maşină. Se elimină astfel obligativitatea declaraţiei pe proprie răspundere a beneficiarului că nu a mai avut în proprietate un autoturism bun nou – condiţie existentă în prezent în cadrul Programului Prima Maşină.
Totodată, actul normativ mai prevede acceptarea ecobonusurilor şi ecotichetelor acordate în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus pentru achitarea avansului minim obligatoriu.
Deputat Laurenţiu Nistor,
Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Valea Jiului spune:

  Valea Jiului a votat cu PSD 28 de ani la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … dar guvernul PSD nu vrea ca anul acesta (amana de la an la an sub diverse motive) sa asfalteze drumul DN 7A spre Voineasa si DN 66A spre Herculane !

 2. Hunedorean spune:

  Psd=hoti si mincinosi! Va luati rasplata pt toate minciunile la europarlamentare! La prezidentiale oricum nu contati!

 3. Pacalici spune:

  Da cei cu pensii speciale beneficiază?

 4. Cetatean din Deva spune:

  Pnl=nesimtiti,hoti pana la maxim si mincinosi=Molot=Tibi Balint!

 5. Simo spune:

  Cetatean din Deva, pana nu crapati toti astia comunistii pensionari care votati p.s.d., nu va fi bine in tara. De oi proaste ca voi are nevoie dragnea&co.

 6. Marginean spune:

  Oare mai dureaza mault.pana scapam de comunisti? PSD in primu rand.. si mai sunt in feicare partid … dar la voi ciuna rosie e plin… ati votat in valea jilui cu PSD bravo voua oare cine a inchis minele??? Ei sau folosit de mineri la.mineriade si dupa lea.inchis minele sa nu mai fie uniti sa.se poate rascula.si impotriva lor… mai votati PSD si nu o sa mai existe valea jilui…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 21.03.2019

Cristian Bucur,  tânăr din municipiul Lupeni Pentru că este acuzat că a comis circa 40 de furturi din autoturisme, de...

Bulina albă, 21.03.2019

George Resiga, şef Salvamont Straja Pentru că serviciul de salvare pe care-l coordonează, în ciuda numărului foarte mare de turişti,...

Gura lumii, 21.03.2019

N-ar munci măcar o zi pentru a avea ce mânca. Situaţia este de-a dreptul revoltătoare şi s-a petrecut într-o capitală...

Închide