Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Marele eşec al lui Klaus Iohannis şi adevărurile nespuse de liberali

22 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Preşedintele României a anunţat o victorie a negocierilor de la Bruxelles, unde a avut loc marea împărţire a banilor europeni. Poate că alte ţări, printre care şi Germania, Italia, Franţa, Danemarca şi chiar Cehia ar putea spune că au ieşit în câştig de la aceste negocieri, pentru că ele… chiar au negociat!

Am auzit-o ieri pe Carmen Hărău, senatorul PNL Hunedoara, cum la un post de televiziune a afirmat că România a primit atât cât a cerut. Serios, doamna Hărău? Atât a cerut preşedintele? Mai exact, cui i-a cerut şi de ce DOAR atât? Care este raţiunea şi calculul după care s-a ajuns la suma asta? Cum puteţi să afirmaţi că România a câştigat 79,9 miliarde de euro, când adevărul pe care şi voi, liberalii, îl ştiţi este altul, dar minţiţi în ideea că oamenii nu se pricep şi se lasă păcăliţi?
Habar nu au liberalii de nimic, cu doamna Hărău în frunte; doar îl laudă pe preşedinte, fără a avea pic de discernământ, aşa cum şi preşedintele îi laudă pe ei, fără nici o justificare, fără nici o jenă.
Adevărul nr. 1 – România nu primeşte automat aceşti bani şi nu în acest an!
Adevărul nr. 2 – cele 79,9 miliarde de euro reprezintă, laolaltă: alocări aferente exerciţiului financiar 2021-2027 (46,4 miliarde euro) şi 33,5 de miliarde pentru planul de relansare economică – care include 50% împrumuturi, cu dobândă!!!
Adevărul nr. 3 – Banii trebuie cheltuiţi doar pentru anumite proiecte şi nu pot fi cheltuiţi după bunul plac al puterii guvernamentale din nici o ţară europeană. Afirmaţia preşedintelui Iohannis că banii vor fi alocaţi pentru construirea de şcoli, drumuri etc. este doar o declaraţie politică fără fundament. Nu există planuri, nu există aprobări de la UE!
Adevărul nr 4 – Peste sumele pe care le plătesc azi la Bruxelles, ţările Uniunii vor plăti şi alte taxe ce urmează a fi introduse, după cum s-a discutat în cadrul Comisiei. Banii trebuie rambursaţi sub diferite forme! Nu ştim cât ne va costa pe fiecare dintre noi, dar, cu siguranţă, vom resimţi toţi asta în buzunarul nostru.
O reuşită cu adevărat importantă au avut-o acele ţări care au obţinut reduceri de la plata contribuţiei la bugetul European: Germania – 3,6 miliarde de euro, Olanda – 1,9 miliarde de euro, Suedia – 1 miliard de euro, Austria – 565 milioane de euro, Danemarca- 377 de milioane de euro sau pentru care s-au convenit alocări preferenţiale SUPLIMENTARE din fondurile de coeziune: Cehia – 1 miliard de euro, Germania – 500 de milioane de euro, Slovenia – 300 de milioane de euro, Belgia – 200 de milioane, Cipru şi Finlanda – câte 100 de milioane de euro.
Adevărul nr. 5 – cel mai dureros – Preşedintele României nu a reuşit nici reduceri la plata contribuţiei la UE, nici alocare suplimentară din fondul de coeziune. Noi vom plăti atât cât ne cere UE, pentru că Preşedintele Iohannis, care s-a dovedit a fi de carton, nu se gândeşte la buzunarul nostru, ci la imaginea sa de om ascultător, care nu supără Vestul (deci, de carton, cum spuneam).
Dar, dacă tot se laudă PNL cu victoria obţinerii banilor (atenţie, ei au fost alocaţi, nu aprobaţi!), atunci poate că guvernul ar trebuie să se gândească la pensionari şi la copii, categorii ignorate de puterea actuală, ba chiar jignite de premierul României, Ludovic Orban, care numea banii pentru aceştia “pomeni”. Cum banii de la UE nu sunt pomeni, ar face bine guvernul să conceapă programul naţional într-un mod profesionist pentru atragerea acestora.
Dacă banii vor intra în România, sumele din bugetul de stat pentru investiţii, repornire economică etc pot fi relocate. Dacă banii nu vor intra, înseamnă că şi profesioniştii PNL sunt doar pe hârtie, aşa cum vor rămâne şi cei 79,9 miliarde de euro.
Deputat Laurenţiu Nistor,
preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Investiția în rețeaua de apă și canalizare de pe strada Roci se apropie de final!

          Se lucrează intens la proiectul  ,,Alimentare cu apă și canalizare pe strada Roci” din municipiul...

Lucrările la capela mortuară din Bârcea Mică avansează

Potrivit celor declarate de primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, construcţia capelei mortuare din localitatea Bârcea Mică avansează în ritm rapid....

Bulina neagră, 22.07.2020

Alexandru-Răzvan Negrea, din judeţul Hunedoara Pentru că a fost arestat preventiv 30 de zile, alături de alţi doi complici, sub...

Închide