; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor: Efectele negative ale blocajului provocat de preşedintele Iohannis şi PNL

22 octombrie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Prima declaraţie a preşedintelui României, imediat după ce moţiunea de cenzură a trecut, a fost: „REZOLVAT!”. O declaraţie arogantă, o simplă bifă de agendă electorală, nimic despre români şi România. Pentru România însă „rezolvat” înseamnă pierderi şi blocaje care ne afectează pe noi toţi şi pe care vă invităm să le analizaţi singuri.

Blocarea investiţiilor în căi ferate: nu poate fi semnat de către Guvern contractul de 800 de milioane de euro pentru modernizarea tronsonului Braşov-Sighişoara, iar banii se vor pierde. Iohannis şi PNL au „REZOLVAT“!

Blocarea investiţiei în Aeroportul Internaţional din Sudul Capitalei: Guvernul nu mai poate demara procedura de selecţie a unui partener privat pentru acest proiect, deşi existau investitori din Emiratele Arabe şi din România care voiau să se implice. Iohannis şi PNL au „REZOLVAT“!

Blocarea programelor de sănătate pentru bolnavii de cancer, diabet şi boli cardiovasculare. În lipsa rectificării bugetare de final de an, aceste programe nu pot fi finanţate corespunzător. Iohannis şi PNL au „REZOLVAT“!

Pierdem fonduri europene în domeniul mediului. Dacă nu se semnează contractele de finanţare pe fonduri europene în perioada în care sunt deschise sesiunile, nu se vor putea depune cererile de finanţare, iar România va pierde banii europeni pe care îi are la dispoziţie. Iohannis şi PNL au „REZOLVAT“!

România poate pierde 4,4 miliarde de dolari pentru că nu poate trimite martori la procesul cu Roşia Montană Gold Corporation. Aceşti martori din cadrul Ministerului Mediului nu pot fi audiaţi în procesul internaţional pentru că nu au mandat semnat de către ministru. Iohannis şi PNL au „REZOLVAT“!

S-au blocat investiţiile în infrastructură. Nu se pot emite autorizaţiile de mediu pentru realizarea acestor proiecte. Nu se pot face exproprieri, nu se pot da în lucru tronsoane noi, nu se pot semna contracte noi pentru investiţii în infrastructură. Iohannis şi PNL au „REZOLVAT“!

Copiii din centrele de plasament nu îşi pot primi sumele de bani majorate. Pentru aceştia Guvernul pregătise o creştere a sumelor alocate pe copil de la 28 de lei la 50 de lei (pentru cei între şapte şi 14 ani), respectiv până la 70 de lei (14-18 ani) şi la 100 de lei (18-26 ani). Iohannis şi PNL au „REZOLVAT“!

Nu se pot recalcula pensiile pentru foştii angajaţi de la prospecţiuni geologice care au lucrat în subteran. Guvernul pregătise o Ordonanţă de urgenţă pentru ca aceştia să beneficieze de recalcularea corespunzătoare. Ordonanţa e scrisă şi urma să fie adoptată în următoarea şedinţă de guvern, care însă nu a mai avut loc. Iohannis şi PNL au „REZOLVAT“!

Nu poate fi organizat examenul de rezidenţiat. Un număr de 5.684 de absolvenţi nu pot să-şi continue pregătirea. Această procedură trebuia adoptată printr-un Ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al Muncii. Nu a putut fi aprobată procedura pentru că preşedintele nu a numit interimar la Educaţie. Iohannis şi PNL au „REZOLVAT“!

Apar disfuncţii pe piaţa de energie. Adunările Generale ale companiilor de stat din domeniul energiei nu pot fi întrunite pentru stabilirea obiectivelor acestor companii. Cea mai complicată situaţie este în domeniul gazelor naturale, unde a scăzut producţia de gaze naturale realizată de Romgaz, ceea ce impune importuri din afara ţării, la preţuri mai mari decât cel intern. Iohannis şi PNL au „REZOLVAT“!

A fost blocată activitatea primăriilor, a fost blocată activitatea agenţiilor, sunt blocaje ministeriale, veniturile şi pensiile românilor sunt şi ele ameninţate de tăieri. Klaus Iohannis a promis că va fi preşedintele tuturor românilor. Acesta este preşedintele tuturor românilor?

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. hunedorean spune:

    vai de noi toți!
    ce am fost și ce am ajuns…

  2. prof spune:

    Mai aveti curajul sa vorbiti…gunoaie psd-iste!!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 23.10.2019

Ioan P., călugăr la o mânăstire din judeţ Pentru că a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare,...

Bulina albă, 23.10.2019

Cosmin Gîrleanu, pugilist la Clubul Sportiv Hunedoara Pentru că la recentele campionate naţionale de box seniori a cucerit titlul de...

Gura lumii, 23.10.2019

Vorbesc gurile rele că pe la un sediu de partid este vânzoleală mare în această perioadă. Cârcotaşii din sânul organizaţiei...

Închide