Politica si administratie

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor

Comitetul Executiv Naţional al PSD, din 1 septembrie 2018, a reconfirmat faptul că PSD este un partid responsabil. Cu această ocazie au fost evaluate progresele programului de guvernare, au fost exprimate opinii pro şi contra, aşa cum este normal într-un partid democratic.
PSD guvernează bine, are un program care vine în sprijinul oamenilor şi care trebuie dus la bun sfârşit. Evoluţiile sociale şi economice demonstrează faptul că măsurile implementate au aşezat România pe drumul cel bun, indiferent dacă vorbim de creşterea salariilor şi pensiilor, de investiţii străine directe, care sunt pe plus, ca şi exporturile sau PIB-ul, dar cel mai important, cu o datorie guvernamentală în scădere.
Pentru sfârşitul acestui an, pe agenda Guvernului sunt câteva proiecte foarte importante, respectiv – Fondul Suveran de Investiţii; Fondul Naţional de Dezvoltare (FND); memorandumul pentru aderarea României la zona euro; proiectul de lege privind Strategia Naţională pe termen lung „ROMÂNIA 2040”; proiectul Legii Siguranţei Naţionale.
Pe termen mediu şi lung, mai multe proiecte strategice sunt în etapa de pregătire şi implementare. Astfel, Canalul Dunăre – Bucureşti; Autostrada Sudului, care va asigura conexiunea între Bucureşti şi graniţele de sud cu Bulgaria (prin trecerea peste podul de la Calafat), respectiv Serbia, prin Drobeta Turnu Severin şi vestul Europei, prin Lugoj, traversând zona istorică a Olteniei; Autostrada Bucureşti – Braşov; Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni; Magistrala a 7-a a Metroului Bragadiru-şos. Alexandriei-Colentina-Voluntari (25 km); Linia Ferată de mare viteză Bucureşti – Craiova/(Sofia) – Timişoara/(Belgrad) – Cluj/(Budapesta); Aeroportul Bucureşti Sud.
Sănătatea ocupă şi ea un loc important pe agenda proiectelor aflate în pregătire. Astfel, Spitalul Regional Timişoara; Clinica Multifuncţională „DR. CALISTRAT GROZOVICI” – Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”; înfiinţarea Băncii Naţionale de Sânge.
Reformele din domeniul social vizează pensionarii, printr-o nouă Lege a pensiilor care elimină inechităţile; Programul Dezvoltare şi locuri de muncă bine plătite pentru judeţele mai puţin dezvoltate, cu acordarea unui grant de 100.000 de euro; centre medicale pentru persoane cu dizabilităţi; Legea Adopţiilor.
Pentru Agricultură sunt prevăzute mai multe proiecte extrem de importante, între care înfiinţarea Societăţii Casa Română de Comerţ care va efectua activităţi de preluare, prelucrare, depozitare şi comercializare a produselor agroalimentare pe piaţa internă, piaţa comunitară cât şi pe pieţe terţe; fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor agricole; fonduri europene pentru infrastructura agricolă şi silvică; Legea vânzării terenurilor agricole.
Şi Turismul are o serie de proiecte, între care prelungirea voucherelor de vacanţă cu cel puţin un an; extinderea cotei reduse de TVA de 5%; eliminarea redevenţelor la apa geotermală; un Fond de Investiţii pentru Dezvoltarea Staţiunilor Balneare. Acesta va cuprinde 31 de staţiuni balneare, între care Geoagiu Băi sau Vaţa de Jos din judeţul Hunedoara.
Alte măsuri anunţate în cadrul CEX sunt:
• Lansarea unui program pentru industria cinematografică.
• Înfiinţarea unei Comisii guvernamentale pentru combaterea evaziunii fiscale.
• Proiectul legii lobby-ului. Se prevede înfiinţarea unui Registru de lobby şi de reprezentare a intereselor.
• Proiectul Legii societăţilor cu capital de stat.
• Înfiinţarea Agenţiei pentru investiţii strategice şi exporturi, care ar urma să se ocupe de promovarea şi atragerea investiţiilor străine directe şi de identificarea a noi pieţe de export.
• Modernizarea ANAF – Introducerea contractelor de performanţă pentru ANAF şi a posibilităţii vânzării creanţelor la valoarea nominală.
• Proiectul pentru Legea minelor.
• Înfiinţarea unei societăţi comerciale de tip PPP pentru construcţia unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de 720 MW – decembrie.
PSD a venit la guvernare cu un proiect care îşi propune mai mulţi români în clasa de mijloc. Cu fiecare măsură implementată, acest lucru devine realitate, pentru că dincolo de zgomot, rămân cifrele economice care vorbesc de la sine.

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

5 comentarii la „Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor

• Cum ramane cu pensiile specialilor?
    Le tot mariti ca pana acum?
    Ca doar voi le ati introdus!
    Sunteti rai!

• Ce ne mai laudam singuri.cam fara jena!
    Frumosilor,desteptilor,iubitilor,de neinlocuit!

• Mamaaa ce de chestii misto va face psd-ul de acum inainte.Va doresc cat mai multe „Placutze suedeze”!

• Cineva sa-l trezeasca pe impostorul asta ca viseaza, sau aiureaza.

• Da pana acum de ce nu ati facut nimic in afara de inechitati sociale si gratiere infractori ?? cacialma….