Comunicat de presă al deputatului PSD Ilie Toma. Lucian Nicolae Bode, ministrul PNL al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, speră că s-a dat terenul nelicitat de R.A.R.!

25 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Registrul Auto Român, prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al R.A.R. nr. 8/10.08.2019 a demarat procedurile de concesionare a unui teren în suprafaţă de 13.000 mp, în municipiul Hunedoara, în vederea construirii unui sediu nou pentru repre­zentanţă R.A.R. în municipiul Hunedoara.


Cum reprezentanţii R.A.R. nu s-au prezentat la licitaţia organizată în luna februarie a.c. în vederea concesionării terenului pentru demararea investiţiei în proiectul de realizare a unui sediu R.A.R. în mu­nicipiul Hunedoara, în calitate de deputat PSD, împreună cu colegii mei deputaţii Laurenţiu Nistor şi Natalia-Elena Intotero, am solicitat un punct de vedere ministrului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Nicolae Bode:
„Prin urmare, Domnule Ministru, vă rog să îmi comunicaţi punctul dumneavoastră de vedere referitor la această situaţie şi să îmi răspundeţi la următoarele întrebări, pentru a veni în sprijinul derulării cu celeritate a planului de investiţii, votat şi aprobat la data de 10.08.2019, de către Consiliul de Administraţie al R.A.R. care a decis prin Hotă­rârea numărul 8/10.08.2019 <<demararea proce­durii de concesionare a unui teren în suprafaţă de 13.000 mp, în municipiul Hunedoara, în vederea construirii unui sediu nou pentru reprezentanţă R.A.R. Hunedoara>> şi pentru a răspunde la întrebările din teritoriu:
– Care este motivul de neprezentare la licitaţie al R.A.R.?
– Care sunt motivele care ar putea sta la baza nerealizării acestei investiţii, dat fiind faptul că ambele părţi (Primăria municipiului Hunedoara şi Registrul Auto Român) au cheltuit bani publici în vederea realizării investiţiei?
– Care este motivul pentru care nu se aplică Hotărârea Consiliului de Administraţie al R.A.R. nr. 8/10.08.2019, cu privire la investiţia din municipiul Hunedoara pentru construirea unei reprezentanţe R.A.R.?
– Care sunt intenţiile referitoare la investiţia care trebuia realizată în Parcul Industrial din municipiul Hunedoara?
– Care sunt planurile în viitorul apropiat referitoare la această investiţie?”
În răspunsul primit, ministrul Transporturilor, Infra­structurii şi Comunicaţiilor, Lucian Nicolae Bode, dă vina pe pandemie pentru faptul că Registrul Auto Român, instituţie aflată în subordinea acestui minister, nu a continuat demersurile de realizare a investiţiei de la Hunedoara.
Dacă la începutul răspunsului a dat asigurări că investiţia este în continuare de interes pentru mi­nister şi că Registrul Auto Român nu intenţionează să renunţe la proiectul prin care se urmăreşte acest obiectiv de investiţie, spre final de răspuns, acelaşi ministru speră că licitaţia organizată pentru concesionarea terenului care îndeplinea cerinţele R.A.R. “s-a adresat unui număr mare de ofertanţi, oricare dintre ei având posibilitatea de a câştiga”.
Întregul răspuns este în ton cu modalitatea PNL de a guverna, fără informaţii certe, fără răspunsuri directe la întrebări clar formulate şi doar fapte împotriva românilor.
Este evident faptul că PNL nu guvernează pentru oameni, ci pentru clientela de partid şi îşi bate joc de autorităţile locale, care au o altă culoare politică decât cea a PNL, de cetăţenii judeţului Hunedoara şi ai României.
Faptele mizerabile de tip liberal se perpetuează şi la nivelul judeţului Hunedoara unde dezinteresul PNL faţă de cetăţenii judeţului este clar. Este prioritar interesul faţă de oamenii de casă ai PNL-ului, Florin Oancea, Tiberiu Balint, Carmen Hărău şi mulţi alţii din camarila liberală hunedoreană, care au un singur ţel: bogatul mai bogat, săracul mai sărac!
Dacă ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor crede că printr-un răspuns, care poate fi catalogat ca maximum o compunere de clasa a III-a, din semestrul întâi, a rezolvat această problemă şi o face uitată, se înşală groaznic. În­seamnă că nu ştie cum este să lupţi pentru cetă­ţenii pe care-i reprezinţi în Parlamentul României!
Domnule ministru, pentru a avea măcar minima credibilitate că doriţi să rezolvaţi această problemă, cer public să-i demiteţi urgent pe cei doi conducători şi anume directorul general R.A.R., Radian Tufă şi şef reprezentanţă R.A.R. Hunedoara, Marcela Georgeta Grecu, pentru totala lipsă de interes faţă de instituţia pe care o reprezintă, pentru lipsa unei viziuni manageriale performante şi, nu în ultimul rând, pentru obedienţa politică pe care o practică şi o aplică, şi care se reflectă în toate activităţile ma­nageriale.
Această sarabandă trebuie oprită! Trebuie să înţelegem că interesul cetăţeanului este pe primul loc în tot ceea ce întreprindem, noi, politicienii!
Deci, domnule ministru, când subordonaţii dumneavoastră vor respecta hotărârea Consiliului de Administraţie al R.A.R şi vor începe să realizeze investiţia, legal hotărâtă, ÎN MUNICIPIUL HUNEDOARA?

Ilie Toma,
deputat PSD de Hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Claudiu Delie, agent şef adjunct de poliţie din Deva Pentru că, fiind judecat pentru proxenetism, fals şi abuz în serviciu,...

Bulina albă

Simion Meteşan, primarul comunei Balşa Pentru că, deşi este o comună mică şi cu un buget limitat, după ce căminul...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un candidat la o primărie din judeţ şi-a reactivat iubita, care îl părăsise după ce omul...

Închide