Comunicat de presă al deputatului Laurenţiu Nistor. Treziţi-vă! E timpul să acţionaţi decisiv în sprijinul populaţiei şi al economiei!

25 martie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Aşteptăm de zile întregi ca actualul guvern sa ia măsurile potrivite pentru criza cu care se confruntă azi România. Din păcate, am văzut cu toţii cum abia ieri, după ce România a înregistrat cel mai mare număr de infectări în 24 de ore cu COVID-19, Preşedintele României a ieşit şi a spus ceea ce aşteptam de săptămâna trecută şi anume, că recomandarea din Ordonanţa Militară 2 se transformă în obligaţie.

Deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrăgea atenţia încă din luna ianuarie asupra riscurilor grave ale coronavirus, spunându-le statelor lumii să ia măsuri împotriva pandemiei şi deşi se ştia că România era predispusă la creşterea într-un ritm alert a numărului de îmbolnăviri, mai ales prin întoarcerea celor plecaţi în străinătate, guvernul PNL şi Preşedintele Klaus Iohannis au ales să minimizeze riscul şi să se ocupe de anticipate şi nu de pregătirea ţării pentru pandemie. Aşa am ajuns în situaţia ca România să fie complet nepregătită, confruntându-se cu lipsa de teste şi echipamente de protecţie pentru medici.
Criza aceasta medicală a dus automat la o criză economică din ce în ce mai greu de gestionat. Este o realitate cu care ne confruntam deja. O bună parte din firme nu mai funcţionează, o mulţime de antreprenori fiind obligaţi să renunţe la afacerile care le aduceau un venit decent. Locurile de muncă s-au împuţinat semnificativ. Teama de necunoscut se adânceşte, iar presiunea psihologică la care suntem supuşi toţi în această perioadă este din ce în ce mai mare. O parte serioasă a populaţiei va fi afectată şi cu greu îşi va reveni, dacă actuala guvernare nu va fi dispusă să pună în aplicare măsurile propuse de Partidul Social Democrat, măsuri cu ţintă directă asupra cetăţeanului:
1. plafonarea preţului medicamentelor şi a alimentelor de strictă necesitate
2. amânarea plăţii utilităţilor pentru o perioada de trei luni
3. salariaţii afectaţi de activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfăşoară activitate şi/sau au contractul individual de muncă/raportul de serviciu suspendat, să beneficieze de o indemnizaţie, plătită din bugetul asigurărilor sociale de stat, în cuantumul de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, pe toată durata menţinerii stării de urgenţă. De asemenea, perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj să fie prelungită cu trei luni
4. suspendarea obligaţiei de restituire a împrumuturilor şi dobânzilor aferente, la cerere, pentru creditele contractate de către persoanele fizice sau companii
5. operatorii economici a căror activitate restrânsă sau întreruptă prin aplicarea actelor autorităţilor publice aferente stării de urgenţă să nu achite contravaloarea plăţii chiriilor aferente unor imobile înregistrate din punct de vedere fiscal ca sedii sau puncte de lucru.
Din păcate, judeţul nostru nu e ocolit nici de criza provocată de COVID-19 şi nici de criza economică. Nu este greu de anticipat că atât numărul de locuri de muncă pierdute, cât şi cel al firmelor intrate în insolvenţă va fi foarte mare şi în judeţul Hunedoara.
Sprijinul care se acordă angajatorilor prin măsurile propuse va preveni creşterea numărului de şomeri şi va contribui la protecţia socială pentru angajaţi (în acest moment cca 100.000 în Hunedoara), angajatori şi familiile acestora.
Este momentul în care Guvernul Orban trebuie să se gândească la România, să nu mai fie orb, să vadă realitatea, să uite de aroganţa de care a dat dovadă în ultimele cinci luni. Orgoliile nu-şi au rostul acum, iar urgentarea luării măsurilor propuse de PSD ar ajuta populaţia în mod direct şi concret în această criză care impune reguli de forţă majoră.
Deputat Laurenţiu Nistor,
preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. prof spune:

    Bai tarane analfabet… mai taci dracului din gura ca ati lasat tara goala de cat ati furat…psd-isti imputiti!!! Pe cine mai credeti ca pacaliti cu povestile voastre? Doar pe prosti!

  2. Sergiu spune:

    Unde sunt cele 8 spitale regionale, cu dotarile necesare? Oare nu erau bune acuma in perioada asta de contaminare?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
HOTĂRÂREA NR. 6 din 24 martie 2020 a Comitetului local pentru Situații de Urgență al Municipiului Deva

MUNICIPIUL DEVA  COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ AL MUNICIPIULUI DEVA  HOTĂRÂREA NR. 6 din 24 martie 2020 a Comitetului...

Situaţia infecţiilor cu coronavirus la nivel naţional şi judeţean

Până ieri, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID –...

Răchitova: dezinfecţie pe domeniul public şi apel la conştientizare

Se consideră că pilonul cel mai important al democraţiei este spiritul comunitar. Iar în contextul în care un virus ucigaş...

Închide