Comunicat de presă al Consiliului Judeţean Hunedoara: Hunedorenii să judece singuri faptele!

8 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Solidari cu personalul medical, cu managerii care au asigurat buna funcţionare a unităţii medicale în ultimii patru ani, convinşi că interesul cetăţeanului şi dreptul pacienţilor la servicii medicale de calitate sunt mai presus de orice dispute sterile, facem câteva precizări, rugându-i pe locuitorii judeţului Hunedoara să-şi aleagă cu grijă sursele de informaţii în această perioadă.
Consiliul Judeţean Hunedoara este administrator al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva începând cu anul 2010. De la data preluării mandatului de către actuala conducere a Consiliului Judeţean Hunedoara, anul 2016, principala preocupare a fost asigurarea de servicii medicale de calitate de către SJU Deva, menirea unităţii fiind aceea de a trata şi vindeca pacienţi, nu de a juca rolul vreunei redute politice, cum greşit se insinuează în mediul on line.
La momentul validării noii conduceri a CJ Hunedoara, SJU Deva înregistra datorii de aproximativ două milioane de euro. Această „gaură neagră” moştenită nu ne-a împiedicat însă să ne apucăm de treabă şi să reparăm greşelile celor care au tratat în trecut spitalul ca pe o moşie, nu unitate sanitară.
Astfel, încă din 2016 au început reparaţiile la vechea secţie de Pediatrie – ignorată până în 2016. S-a lucrat la acoperiş, la tâmplărie, s-au făcut dotări şi s-a mai început ceva: construcţia noii secţii! Aici, la această dată, lucrările sunt aproape finalizate, iar micii pacienţi vor putea fi trataţi la standarde înalte, aşa cum este firesc! De asemenea, tot în cadrul proiectului de reparaţii capitale, se finalizează în curând noua secţie de Cardiologie.
Noul corp al SJU Deva a fost finalizat, dotat şi, în prezent, este funcţional, oferind pacienţilor spaţii de tratament la nivel de clinici universitare. De asemenea, a fost dat în folosinţă imobilul fostei „Policlinici Dacia”, care a fost transformat într-un spaţiu modern unde îşi desfăşoară activitatea patru secţii ale SJU Deva. Şi Secţia de Recuperare Medicală Baia Sărată a fost renovată în întregime şi dotată cu mobilier nou.
Tot la SJU Deva a fost adus un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN) care funcţionează atât pentru pacienţii unităţii medicale, cât şi pentru pacienţii care doresc investigaţii de acest gen la cerere. În contextul pandemiei care a afectat întreaga lume, CJ Hunedoara a achiziţionat în timp record un aparat de testare Real Time PCR, care este instalat şi funcţionează. Printr-un proiect finanţat cu fonduri europene, Unitatea de Primiri Urgenţe va fi extinsă şi modernizată, la fel şi Laboratorul de radiologie. De asemenea, un alt proiect al actualei administraţii este înfiinţarea unei secţii de Radiologie pentru ca pacienţii să nu mai fie nevoiţi să apeleze la această procedură în centrele mari.
În ceea ce priveşte postul de manager, reamintim că procedura pentru concursul organizat în luna martie 2020 a fost suspendată din cauza pandemiei, dar va fi reluată într-un timp cât mai scurt. Pentru concursul de ocupare a funcţiei de manager al SJU Deva se poate înscrie orice persoană îndeplineşte condiţiile legale, CJ Hunedoara angajându-se să asigure cadrul necesar desfăşurării unei selecţii corecte şi obiective a proiectului de management.
Constatăm că preocuparea permanentă de discreditare a activităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva se transformă, pe măsură ce se apropie alegerile locale, în armă politică. Acum, „grija” unora este să numere managerii, să acuze şi să dea verdicte. Noi îi invităm pe hunedoreni să tragă singuri concluziile şi să judece singuri faptele.
Retorica de campanie electorală, clişeele ieftine, acuzaţiile nefondate şi frazele scrise după ureche, pe genunchi, fără documentare temeinică şi lipsite de bună credinţă, sunt dovezi ale disperării unor personaje care vor cu orice chip să-şi bată joc de munca personalului medical, aruncând cu noroi în imaginea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.
Îi asigurăm pe hunedoreni că, în ciuda neajunsurilor cu care suntem convinşi că s-au întâlnit la SJU Deva, atât managementul, cât şi conducerea CJ Hunedoara se implică activ în rezolvarea problemelor şi asigurarea celor mai bune condiţii pentru desfăşurarea serviciilor medicale.
Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trenurile Soarelui, puse în circulaţie la finele lunii

Turiştii vor putea ajunge pe litoralul Mării Negre încă din 12 iunie a.c., cu o serie de trenuri care vin...

Situaţia infecţiilor cu coronavirus în judeţ şi la nivel naţional, în 8 iunie 2020

De la începutul monitorizării, şi până ieri, luni, 8 iunie, în judeţul Hunedoara 638 de persoane au fost confirmate pozitiv...

Consiliul Judeţean a distribuit materiale de protecţie spitalelor suport Covid-19

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara informează că o asociaţie de prietenie din provincia chineză Shaanxi a donat judeţului nostru 10.000 de...

Închide