Bani de la UE pentru cheltuielile cu noul virus

8 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuş (foto), a declarat recent într-o conferinţă de presă, că Uniunea Europeană suportă, printr-un program de circa 300 de milioane de euro, o parte din cheltuielile efectuate de unităţile sanitare şi de autorităţile locale în timpul pandemiei de coronavirus.

Să-şi facă documentele
Potrivit acestuia, condiţia este ca actele solicitate să fie depuse la timp pentru a putea fi decontate până la data de 14 decembrie. În acest context, parlamentarul liberal a apreciat că ar fi „păcat“ să se piardă aceste fonduri din cauză că managerii de spitale sau primăriile întârzie documentele sau nu le pregătesc conform procedurii.
„Uniunea Europeană suportă – şi aici transmit un mesaj şi o rugăminte tuturor autorităţilor publice locale şi sanitare să-şi facă toate documentele, cât mai repede, pentru că pot să-şi deconteze, pe fonduri europene, foarte multe din cheltuielile făcute în această perioadă. Ne cifrăm undeva în jurul a 300 de milioane de euro. Managerii şi primarii trebuie să facă aceste hârtii şi să îndeplinească condiţiile care sunt prevăzute în acest act normativ. Este păcat, şi acum, să pierdem sume de bani nerambursabile pe care ni le pune la dispoziţie Uniunea Europeană“, a declarat deputatul Lucian Heiuş.

Pachet de ajutor de 33 de miliarde de euro
El a arătat că în perioada pandemiei costurile „direcţionate efectiv pe partea sanitar-medicală“ au depăşit valoarea de 1,3 miliarde de euro.
Totodată, parlamentarul liberal a menţionat că, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, Guvernul a reuşit să obţină un pachet de ajutor pentru România în valoare de 33 de miliarde de euro, din care 19 miliarde de euro sunt fonduri nerambursabile.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă al Consiliului Judeţean Hunedoara: Hunedorenii să judece singuri faptele!

Solidari cu personalul medical, cu managerii care au asigurat buna funcţionare a unităţii medicale în ultimii patru ani, convinşi că...

Trenurile Soarelui, puse în circulaţie la finele lunii

Turiştii vor putea ajunge pe litoralul Mării Negre încă din 12 iunie a.c., cu o serie de trenuri care vin...

Situaţia infecţiilor cu coronavirus în judeţ şi la nivel naţional, în 8 iunie 2020

De la începutul monitorizării, şi până ieri, luni, 8 iunie, în judeţul Hunedoara 638 de persoane au fost confirmate pozitiv...

Închide