Comunicat de presă

Măsura în care conservăm, revigorăm şi promovăm patrimoniul cultural românesc ne conturează şi ne păstrează identitatea în context internaţional. În urma acuzaţiilor lansate de deputatul PNL Bogdan Radu Ţîmpău privind susţinerea pe care Grupul Parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor ar arăta-o faţă de proiectul de lege prin care cetăţile dacice ar trece în administrarea unei autorităţi nou înfiinţate, cu sediul la Bucureşti, în subordinea Ministerului Culturii, doresc să îmi fac cunoscut punctul de vedere, fără echivoc.
Grupul Parlamentar al PSD îşi retrage susţinerea şi va respinge Propunera legislativă privind stabilirea unor măsuri pentru protejarea, conservarea şi punerea în valoare a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. Proiectul a fost iniţiat de Grupul Minorităţilor, între semnatari fiind şi deputatul PSD Ionuţ Vulpescu, la momentul respectiv ministru al Culturii. Acest fapt ne-a dat încredere că obiectivele istorice aflate în cauză vor primi atenţia cuvenită din partea Ministerului Culturii. Însă, având în vedere contextul actual, PSD nu va promova acest proiect de lege.
Dorim ca aceste vestigii de importanţă extraordinară pentru cultura şi istoria României să rămână în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara. Având în vedere faptul că proiectul pilot privind trecerea sitului arheologic Sarmizegetusa Regia din administrarea Ministerului Culturii în cel al Consiliului Judeţean Hunedoara, prin Hotărâre de Guvern, semnată de fostul prim-ministru PSD Victor Ponta în anul 2012, a avut rezultate remarcabile (fiind asigurată paza corespunzătoare, fiind executate amenajări bine-venite, fiind finalizată anul trecut asfaltarea unui drum de 19 km care face posibil accesul turiştilor), vom susţine acest model administrativ.
În cadrul şedinţei de miercuri, 2 martie 2016, a Grupului Parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, preşedintele PSD Liviu Dragnea a reafirmat poziţia mea şi a colegilor mei cu privire la acest proiect de lege. Credem că este de datoria noastră să conservăm cu responsabilitate aceste vestigii de valoare excepţională, aflate în patrimoniul cultural al umanităţii, şi fac apel către toţi deputaţii, indiferent de culoarea politică, să ţină cont de interesul public, de dezvoltarea durabilă, cu alte cuvinte de binele naţional, şi să nu dea curs unei iniţiative legislative care a pornit cu bune intenţii, însă a ajuns într-un alt punct, cel al intereselor personale, pe care PSD nu şi-l asumă.

Marian Neacşu, deputat PSD

One thought on “Comunicat de presă

  • 3 martie 2016 la 21:19
    Permalink

    Marian Neacsu, cand ai semnat proiectul de lege pentru depunere nu ai stiut ca plagiatorul Victor Ponta a semnat Hotararea de guvern de trecere a Sarmizegetusei Regia in administrarea Consiliului Judetean ? Doar in data de 2 martie ai aflat ? Trebuia Liviu Dragnea sa iti spuna ce sa faci ? Stiu ca aceste intrebari raman fara raspuns dar oamenii trebuie sa stie cat de mult iubesti adevarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.