COMUNICAT DE PRESĂ

Împreună cu colegii mei, senatorul Cris­tian Resmeriţă, deputaţii Natalia Intotero şi Ilie Toma, am participat, astăzi, în Valea Jiului, la o acţiune de suflet, susţinută de PSD de la nivel central. Campaniei noastre s-au alăturat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, primarul oraşului Uri­cani, Dănuţ Buhăescu, şi primarul oraşului Aninoasa, Nicolae Dunca, localităţi în care trăiesc mulţi mineri sau foşti lucrători în subteran, împreună cu familiile lor.
Gestul nostru este un sprijin acordat minerilor şi familiilor lor greu încercate pen­tru a putea trece peste această perioadă grea, marcată de situaţia dificilă în care se află mineritul carbonifer. Ne aflăm în Postul Mare al Paştelui, o perioadă încărcată de smerenie şi emoţie, şi ca buni creştini se cuvine să facem lucruri bune şi să dăm dovadă de omenie faţă de semenii noştri aflaţi în situaţii critice.
Salariile foarte mici, în raport cu munca istovitoare şi periculoasă pe care o depun minerii, riscurile la care se expun de fiecare dată când intră în subteran, ar trebui să dea de gândit tuturor celor în mâinile cărora se află soarta mineritului.
Valea Jiului are nevoie de soluţii viabile pentru a avea viitor, iar locuitorii de aici au nevoie de sprijin şi empatie!

Laurenţiu Nistor,
Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare