Acord pentru integrarea romilor în societate

15 aprilie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Ieri, la prefectura Hunedoara a fost sem­nat „ACORDUL DE PARTENERIAT” pentru implementarea Proiectului “Măsuri de creştere a incluziunii şi abilitării romilor din judeţul Hunedoara. Documentul a fost sem­nat de prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, iar din partea „Asociaţiei pentru educaţia liberă a cetăţenilor” a fost semnat de Oana Aura Mădălina, preşedintele aso­ciaţiei.

Reducerea sărăciei
La întâlnirea prilejuită de semnarea acor­dului, din partea Instituţiei Prefectului au par­ticipat şi subprefecţii Oana Andreea Biriş şi Szell Lorincz împreună cu echipa de implementare reprezentată de Romeo Deteşan, directorul Cancelariei Prefectului şi Irina Pădurean, manager public al insti­tuţiei.
Programul „Dezvoltare locală, reducerea să­răciei şi creşterea incluziunii romilor este finanţat prin intermediul Granturilor SEE (Spa­ţiul Economic European) şi Nor­ve­giene, este implementat de Fondul Român de Dezvoltare Socială-FRDS şi are ca obiec­tiv general creşterea incluziunii şi abilitarea romilor din municipiul Orăştie. Acest lucru se va face prin creşterea accesului şi a ca­lităţii serviciilor integrate pentru un 928 romi din mu­nicipiul Orăştie, în următoarele sectoare: asistenţă socială, educaţie, ocu­pare, să­nă­tate şi locuire, abilitarea unui nu­măr de 40 romi din Orăştie, în ceea ce pri­veşte extin­de­rea capacităţilor şi acumu­lă­rilor individuale, dar şi colective. precum şi prin conştien­ti­za­rea societăţii cu privire la com­baterea discri­minării etnice şi la promovarea drepturilor romilor, atât în aria de implementare a pro­iec­tului cât şi la nivel naţional. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
COMUNICAT DE PRESĂ

Împreună cu colegii mei, senatorul Cris­tian Resmeriţă, deputaţii Natalia Intotero şi Ilie Toma, am participat, astăzi, în Valea Jiului, la...

FOTBAL Liga a IV-a. Debut de sezon cu un egal la Vulcan

S-a reluat întrecerea și în Liga a IV-a din județul Hunedoara cu jocul restant dintre CSM Mihai Viteazul Vulcan și...

KARATE. Sensei Mircea Popa, antrenamente cu micii karateka

Practicarea unui sport, în contextul restricţiilor impuse pentru limitarea pandemiei de Covid-19, poate reprezenta o adevărată provocare. Stagiu de licențiere...

Închide