COMUNICAT DE PRESĂ

În ultima perioadă, au existat tot soiul de dezbateri legate de absorbţia fondurilor europene, mai degrabă acuze privind lipsa proiectelor pe fonduri europene. Spre dezamăgirea multora, realitatea îi contrazice din nou – rata de contractare a crescut de peste 10 ori, de la 5% în 2017 la 53,5% din alocare în prezent, iar rata de absorbţie a României este de aproximativ 20,3%, faţă de cca. 23% cât este media UE.
Aceste cifre arată eforturile uriaşe făcute de actualul Guvern. Cu alte cuvinte, ceea ce nu s-a realizat de la debutul actualei perioade de programare, s-a reuşit acum, cu echipele care gestionează fondurile europene.
Astfel, 6.4 miliarde de euro au intrat în România numai prin Politica de Coeziune şi 11 miliarde de euro în total, incluzând şi politica agricolă comună. Peste 25,3 miliarde euro – reprezintă valoarea totală a liniilor de finanţare deschise, ceea ce înseamnă aproximativ 90% din alocarea totală a României.
Între contractele transmise la CE şi aprobate se află cel mai mare proiect feroviar din Europa, aflat în acest moment în implementare, şi anume – reabilitarea secţiunii de cale ferată Radna – Gurasada – Simeria – în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de euro. Un proiect benefic pentru judeţul Hunedoara, care va fi conectat de vestul Europei şi pe rută feroviară.
Cel mai important este faptul că în perioada actuală de programare nu s-a pierdut nici un euro. Aşadar, accesarea fondurilor europene este un aspect tratat cu toată responsabilitatea cuvenită, iar premizele indică faptul că avem şanse bune să încheiem această perioadă de finanţare cu brio.

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

2 comentarii la „COMUNICAT DE PRESĂ

  • 8 noiembrie 2018 la 23:03
    Legătură permanentă

    Hoților,de recalcularea pt Gr de munca nimic nu ziceți? Pușcăria o să vă inghită pe toți prăduitori țării!

  • 9 noiembrie 2018 la 9:36
    Legătură permanentă

    Raportări umflate ca pe timpul comunismului. UE spune clar că suntem ultimii din uniune la absorția fondurilor nerambursabile și ăsta ne minte fără nerușinare că au absorbit 90% la suță.Ori este el tâmpit,ori ne crede pe noi tâmpiți.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.