Comuna Teliuc a devenit un mare şantier

5 august 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

05 Lucrari Teliucu Inferior (4)Magdalena Şerban

Locuitorii comunei Teliucu Inferior se vor putea bucura, cel mai probabil de la anul, de rezultatele unor investiţii europene demarate, de curând, de administraţia locală. Lucrările au luat startul luna trecută şi au ca termen de finalizare toamna anului viitor.

Finanţare nerambursabilă
„Am început lucrările la proiectul european câştigat pe Măsura 322. Atacăm, în paralel, toate componentele programului, pentru a nu pierde timpul alocat execuţiei. Ne-am zbătut mult pentru aceste investiţii şi ne bucurăm că în sfârşit, le vedem în teren”, a spus Daniel Pupeză, primarul din Teliucu Inferior. Potrivit acestuia, programul are la bază suma de 2,18 milioane de euro, iar obiectivele vizate sunt realizarea a doi kilometri de alimentare cu apă şi canalizare în Colonia Frontul II, ce aparţine de satul Teliucu Superior, asfaltarea a patru kilometri de drumuri comunale din Teliucu Inferior şi Cinciş-Cerna, reabilitarea a trei cămine culturale – şi anume cel din Teliucu Inferior, Cinciş-Cerna şi Izvoarele, construirea unei grădiniţe cu program normal în Teliucu Inferior, amenajarea şi modernizarea unui parc în Cinciş, achiziţionarea unei autovidanje şi achiziţionarea de instrumente şi costume populare.

Copiii au de unde alege
Potrivit primarului, construirea unei noi grădiniţe se impunea, deoarece era nevoie de un astfel de edificiu modernizat la standarde europene. „În momentul de faţă, avem aproape 40 de copii care frecventează cursurile preşcolare, dar au fost ani când aveam şi 50. Aşa că am decis să alocăm un număr de 60 de locuri noii grădiniţe. Mai avem una la Cinciş. Pe partea de cămine culturale, le vom înlocui tâmplăria, le vom izola termic, vom schimba acoperişul şi vom monta centrale termo-electrice”, mai arată primarul comunei Teliucu Inferior.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Devean victorios în Gala RFX de MMA de la Mamaia

Alexandru Mezei (foto), de la Gladyators Gym Dev, a câştigat înainte de limită duelul de MMA susţinut în gala RXF...

CFR Simeria creşte fotbalişti de naţională

Juniorul Raul Cătărău, component al echipei CFR Simeria, a fost convocat la un stagiu de pregătire al lotului naţional al...

43 de terabiţi pe secundă

Cercetările în domeniul transferului de date prin intermediul fibrei optice sunt în continuu progres, dovadă fiind rezultatele recente obţinute de...

Închide