Comuna Râu de Mori, în scenariu roșu de Covid

Comuna Râu de Mori, de la poalele Munţilor Retezat, este prima localitate din judeţul Hu­ne­doara care a intrat în scenariul roşu din cauza incidenţei cazurilor de COVID-19, valoarea cal­cu­lată miercuri de specialiştii Direcţiei de Să­nătate Publică (DSP) fiind de 3,48 la mia de lo­cuitori.
Alte opt localităţi din judeţul Hunedoara se află în scenariul galben, între acestea numărându-se municipiile Hunedoara, cu o incidenţă de 2,69 la mia de locuitori, şi Deva, cu 1,96 la mia de lo­cuitori.
Pe de altă parte, numărul persoanelor care se vaccinează a început să crească, dar cu valori apreciate ca nesemnificative de specialiştii DSP, astfel că media zilnică, de circa 200 de persoane, poate fi comparată cu ceea ce se întâmpla la un singur centru de vaccinare la debutul campaniei de imunizare.
„Noi ne-am dori să avem o creştere mult mai mare, de 3-5 ori faţă de ceea ce se întâmplă acum. În prezent, în judeţul Hunedoara se vac­ci­nează zilnic circa 200 de persoane, în medie, în condiţiile în care această cifră era consemnată an­terior la un singur centru de imunizare”, a de­cla­rat, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.
Rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 era cal­culată în judeţul Hunedoara, ieri, la o valoare de 1,25 la mia de locuitori, pentru ultimele 14 zile. (A. Năstase)

One thought on “Comuna Râu de Mori, în scenariu roșu de Covid

  • 23 septembrie 2021 la 8:57
    Legătură permanentă

    In Cehia tara din centrul Europei se calculeaza la 100000 locuitori(a se verifica), la noi imbecilitatea continua. Care este scopul? Sa-mi explice dl Mezei daca poate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.