Comuna Pui are un nou Cetăţean de Onoare

Magdalena Şerban

În cadrul şedinţei de constituire a noului Con­siliu Local, după depunerea jurămân­tu­lui de credinţă, primarul Victor Stoica i-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare al Comunei Pui canotorului Laurenţiu Alex­andru Danciu, pentru merite deosebite în domeniul sportului.
Acesta a obţinut o serie de medalii in­ter­naţionale care l-au propulsat în poziţia unui sportiv de succes. În 2017, la Campionatul European de Canotaj pentru juniori de la Krefeld (Germania) a cucerit argintul cu barca de 8+1, în 2018, la Campionatele Mondiale de juniori de la Racice (Cehia), la doi rame (2-) a luat aurul, la Campionatele Europene de juniori de la Gravelines (Franţa) a primit medalia de argint, la patru rame fără cârmaci (4-) şi a fost desemnat să reprezinte România la Jocurile Olimpice ale Tineretului Buenos Aires 2018, în proba de doi rame, întorcându-se acasă cu medalia de argint, aurul fiind pierdut la doar cateva sutimi de secundă.
În 2019, la Campionatele Europene de canotaj Under 23, Danciu a făcut parte dintr-o barcă ce a obţinut titlul european. ,, Ne mândrim că satul Uric a dat un mare campion. În spatele premiilor şi medaliilor se află sacrificiu, multe ore de muncă, trudă, seriozitate şi mai ales determinare. Fiind în România, nu putem vorbi se mo­tivaţie financiară, aşa că asemenea per­formeri trebuie apreciaţi de două ori mai mult. Este un gest pe care noi ca ad­mi­nistraţie publică locală ne-am dorit să-l facem în semn de preţuire şi sperăm ca re­zultatele notabile să-i încununeze mereu cariera sportivă. Îi urăm reuşite majore şi multă sănătate. Mulţumim pentru cinstea cu care ne reprezintă în lumea întreagă”, a spus primarul Victor Stoica.
Trebuie precizat că atât în 2018 cât şi în 2019, Laurenţiu Danciu (CSM Timişoara) a fost pe prima poziţie în topul judeţean al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.