Comuna Cârjiţi, ruptă de lume

19 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

De două săptămâni, locuitorii comunei Cârjiţi sunt, efectiv, lipsiţi de orice mijloc de transport în comun spre municipiul Deva. Cel mai grav este faptul că, în jur de 25 de elevi nu au asigurat transportul spre şcoală şi sunt nevoiţi să meargă cu ce pot la cursuri.

Nimeni nu a venit la licitaţie

„Niciodată nu a existat în comuna noastră un microbuz şcolar. Mai grav este faptul că, de două săptămâni încoace, nu mai avem nici măcar autobuzul care asigura transportul sătenilor din comună înspre Deva. Firma care presta acest serviciu nu mai are licenţă de transport şi ne-a lăsat cu ochii-n soare. În 12 noiembrie, Consiliul Judeţean Hunedoara a organizat o licitaţie pentru atribuirea acestei rute, dar nu s-a prezentat nimeni. Peste câteva zile, se va desfăşura o nouă licitaţie şi o să vedem ce se va întâmpla”, a declarat Camelia Petru-Jude, contabila Primăriei Cârjiţi.

Zeci de elevi, „la ocazie”

Dintre cei aproape 700 de locuitori ai comunei Cârjiţi, în jur de 25 sunt elevi. Aceştia, de luni până vineri, trebuie să ajungă neapărat în Deva, la 10 kilometri distanţă de casă, pentru a merge la şcoală. Numai că, sunt nevoiţi să stea „la ocazie”. Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general, promite că, până luni, elevii vor avea un mijloc de transport, cu care să ajungă la ore. „Voi lua măsuri ca până la începutul săptămânii viitoare, aceşti copii să aibă cu ce să meargă şi să vină de la şcoală”, a declarat inspectorul şcolar general. (L. Botici)

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Incendiu la Muncelu Mare

Ieri dimineaţă, în jurul orei 7, un incendiu puternic s-a produs la o casă particulară din satul Muncelu Mare. Vecinii...

Şefii Poştei Petrila, acuzaţi de delapidare

Dirigintele şi casierul de la Poşta Petrila au fost suspendaţi din funcţii, fiind bănuiţi că ar fi băgat mâna în...

Moloţ câştigã la Deva! Timiş contestã la Alba!

Instanţa Tribunalului Hunedoara a respins, ieri, candidaturile independenţilor Nicolae Timiş (foto stânga) şi Mihail Rudeanu, care s-au înscris în cursa...

Închide