Complexul Energetic Hunedoara, scutit de taxă

26 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Contribuţia de 2 la sută pentru producătorii de energie pe bază de cărbune va fi eliminată, a anunţat ministrul Energiei, Anton Anton. Pentru eliminarea contribuţiei s-a obţinut un aviz al Consiliului Concurenţei, a mai spus oficialul.

”Avem aviz de la Consiliul Concurenţei. Pe lângă excepţia pe care am avut-o până acum, adică producătorii de energie termică pentru populaţie, am introdus şi producătorii de energie electrică pe cărbune”, a spus Anton.
Producătorii de energie pe cărbune scutiţi de contribuţie sunt Complexul Energetic Hunedoara şi cel din Gorj, ambele aflate sub tutela Ministerului Energiei. Ordonanţa care să prevadă acest lucru ar urma să fie adoptată la finele acestei săptămâni. ”Taxa pe lăcomie” ar fi creat probleme şi mai mari companiei energetice hunedorene aflată într-o situaţie delicată, cu datorii colosale. O soluţie de redresare fără prea mari şanse de izbândă prevedea înglobarea într-o singură companie a centralelor performante cu unele mai puţin performante. Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vişan, explica în urmă cu circa o lună de zile că ministerul s-a gândit la reorganizarea producţiei de energie din România prin unirea centralelor pe cărbune cu cele hidro, într-o companie nouă. El a explicat că România a importat din ce în ce mai multă energie în primele două luni de iarnă, ca urmare a preţului mare de pe piaţa internă, iar, dacă nu se regândeşte structura producţiei, vor fi la nesfârşit aceleaşi probleme.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 27.03.2019

Robert Caşlarov, 22 de ani, din comuna Şoimuş Pentru că a fost trimis în judecată, alături de alţi şase complici,...

Bulina albă, 27.03.2019

Ioan Ovidiu Nagy, inspector principal de poliţie din Deva Pentru că, în urma activităţii desfăşurate în cursul anului trecut, când...

Gura lumii, 27.03.2019

Spun zvonerii de serviciu că un personaj cu ochi albaştri se pregăteşte de alegeri locale într-o comună mare. Gurile rele...

Închide