Complexul Energetic Hunedoara nu intră în insolvenţă

18 decembrie 2018 | 4 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Maximilian Gânju

Complexul Energetic Hunedoara a scăpat de insolvenţă. Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul declarat de reprezentanţii societăţii energetice. Tribunalul Hunedoara, instanţă de fond, respinsese intrarea în procedura insolvenţei.
Cererea de intrare în insolvenţă a fost înaintată de conducerea Complexului Energetic Hunedoara, anul trecut, în ideea de a scăpa de creditorii care demarau procedurile de executare silită. De cealaltă parte, sindicatele s-au opus intrării în insolvenţă prin trei cereri de intervenţie voluntară. Una a venit din partea Sindicatului Solidaritatea Hunedoara. O a doua cerere a fost înaintată de Sindicatul „Muntele“, reprezentativ la nivelul CEH, care a considerat că sunt diferite condiţiile de la prima intrare în insolvenţă a societăţii şi cele de acum, şi că o eventuală intrare în insolvenţă ar duce, din păcate, la falimentul companiei. A treia cerere de intervenţie vine din partea Sindicatului „Noroc Bun“, reprezentat de Adrian Jurca.
„Este foarte bine că nu intră în insolvenţă Complexul Energetic Hunedoara. Pentru că insolvenţa ar fi dus automat la falimentul societăţii. Lumea politică are acum, la îndemână, câteva soluţii pentru salvarea societăţii. Însă, în primul rând e nevoie de o echipă managerială, să se trezească politicienii la realitate. În caz contrar, adică dacă se menţine echipa de acum, nu se va putea face nimic pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara”, a declarat Adrian Jurca, liderul sindicatului „Noroc Bun“, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Complexul Energetic Hunedoara a mai fost în insolvenţă, dar a ieşit tot în urma unei decizii a instanţei de judecată. În prezent, aici lucrează aproape 4.000 de oameni.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Minerii vaii jiului spune:

  Daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan atunci huila (carbune superior) din valea jiului ar deveni rentabila si nu se va mai acumula datorii .

 2. Neutru spune:

  Dupa “Valea Jiului” acum ai iesit cu “Minerii Vaii Jiului” ? Ce investitii vrei, “ultra-necalificatule” ? In ce sa se investeasca ? In conditiile in care nivelul/cota de exploatare a scazut continuu iar zacamantul este foarte tectonizat (=faramitat) vrei utilaje de mare productivitate (care nu se preteaza la zacamantul din Valea Jiului) ? Si odata cu adancirea minelor conditiile de exploatare si (implicit) costul devin tot mai nefavorabile ; si-atunci, cum ar deveni rentabila exploatarea ? Rezerve de carbune sunt destule dar sub orasele Vaii Jiului (le daramam ?). Chiar nu ai de gand sa nu mai emitzi gogomanii ? Mai du-te si prin alte zone ale tzarii caci mai sunt si altii care asteapta sa fie “salvati” de astfel de “genii” !

 3. Pantea Ion spune:

  Votati in continuare pesedeul si o sa ramaneti tot valea plangerii, o meritati.

 4. Neutru spune:

  Ref. Pantea Ion *******
  Votati PNL de azi (fost PDL) si o sa aveti ceea ce a dovedit ca poate (adica Decretul lui Basescu din 2010) care a taiat salariile si pensiile. Votati urmasii CDR care (prin premierul Radu Vasile) a gasit o solutie uimitoare pentru Valea Jiului si anume ca “minerii si locuitorii Vaii Jiului sa traiasca din culesul fructelor de padure” !! Mai “ciripesti” mult venin ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Actualizarea şi îmbunătăţirea prevederilor Codului de procedură fiscală (continuare)

Pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, Actualizarea şi îmbunătăţirea prevederilor Codului fiscal şi ale Codului de procedură fiscală, sunt publicate motivările...

Curtea de Apel Alba Iulia a împlinit 25 de ani de la înfiinţare

Curtea de Apel Alba Iulia, la care sunt arondaţi şi justiţiabilii din judeţul Hunedoara, a organizat o manifestare pentru a...

Bulina neagră, 19.12.2018

Alexandru Romeo Pătru,  cetăţean din municipiul Vulcan Pentru că a fost depistat şi arestat zilele trecute, ca urmare a unui...

Închide