EvenimentFlash

Complex turistic închis de Protecţia Consumatorului

Livia Botici

Complexul turistic Doruleţ, din zona Râu Mare, a fost închis temporar, pentru următoarele şase luni, de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Hunedoara. Motivul: în camere au fost decoperiţi gândaci, lenjerie murdară, pânze de păianjen sau mobilier sanitar insalubru.

Părinţii au reclamat

Potrivit lui Romi Cărmăzan, şeful CJPC Hunedoara, verificarea Complexului turistic Doruleţ a venit ca urmare a faptului că mai mulţi părinţi din zona Olteniei, care aveau trimişi copiii într-o excursie, printr-o agenţie turistică, au reclamat condiţiile inumane în care micuţii au fost cazaţi. „Atunci când au luat legătura cu noi, oamenii au fost, în principal, nemulţumiţi de mizeria pe care au găsit-o. Am trimis o echipă în zonă, ca să verifice dacă reclamaţia se confirmă, ceea ce s-a şi întâmplat. Inspectorii care au făcut cercetările au hotărât că se impune ca acest complex turistic să fie închis temporar pentru următoarele şase luni, întrucât au găsit mai multe nereguli. Tencuiala grupurilor sanitare din camere prezenta urme de infiltraţii de apă. De asemenea, lavoarele erau nefixate în perete, cearceafurile erau murdare şi pătate iar grupurile sanitare aveau pardoseala murdară. Cu toate acestea, cel mai grav este că administratorii complexului nu au efectuat deratizări şi dezinsecţii, motiv pentru care şi în camere şi pe holurile cabanelor era plin de insecte, atât vii cât şi moarte”, a declarat şeful CJPC Hunedoara.

Amendă de 15.000 de lei

Astfel, în timp de jumătate de an, administratorii complexului turistic vor trebui să remedieze toate neajunsurile constatate, pentru a putea să-l reintroducă în circuitul turistic. Mai mult, pentru neregulile găsite, inspectorii CJPC Hunedoara i-au amendat pe administratorii complexului cu suma de 15.000 de lei.

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, administratorul Complexului turistic Doruleţ spune că mizeria din camere se datorează într-o mare măsură copiilor care trec pragul cabanelor. „La noi vin foarte mulţi copiii şi ştiţi cum e, ei murdăresc pereţii, fac tot felul de prostii. De aceea, nu este curat. Într-adevăr complexul a fost închis, dar numai temporar. O să remediem problemele cât se poate de repede”, a declarat Stelian Onea, administratorul Complexului turistic Doruleţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura