Competiţiile, ca motor al performanţei

12 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 1 boxCiprian Marinuţ

Antrenorul Ilie Captari, de la CSS Hunedoara, consideră că înmulţirea numărului de competiţii poate fi o soluţie pentru creşterea valorii boxului românesc. În acest sens, tehnicianul a propus Federaţiei Române de Box înfiinţarea unui Campionat  Naţional pe echipe, sistem ce ar permite creşterea progresului valoric al sportivilor.

Gale cu finanţare de la MTS
Scăderea numărului de competiţii pugilistice a fost cauzată de problemele financiare cu care se confruntă majoritatea cluburilor, astfel că antrenorul hunedorean propune o soluţie prin care aceste competiţii să fie finanţate de la bugetul public. În acest sens, Ilie Captari consideră că un Campionat Naţional pe echipe, finanţat de MTS, ar fi o soluţie înţeleaptă şi câştigătoare. „Avem nevoie de un sistem competiţional mai bogat şi în acest sens, un Campionat Naţional pe echipe poate oferi creşterea numărului de competiţii naţionale susţinute financiar de MTS. În cadrul campionatului, se va putea decerna titlul de campion naţional pe echipe, dar şi pe fiecare categorie de greutate. Pentru un astfel de campionat e nevoie de formarea de echipe compuse din sportivi de la cluburi din 3-4 din judeţe limitrofe, care în final vor boxa pentru un club care suporta cheltuielile”, arată Captari în proiectul său.

Întrecere în patru etape, cu premii atractive
Conform proiectului prezentat de tehnicianul hunedorean, noul Campionat Naţional ar urma să se desfăşoare pe parcursul a patru etape şi ar avea ca finalitate stabilirea echipei campioane şi a campionilor de la fiecare categorie. Competiţia se va desfăşura în patru etape, două primăvara şi două toamna, iar după ultima etapa se întocmeşte clasamentul final pe echipe şi individual. La Campionatul Naţional pot participa şi sportivi care pot lupta doar pentru titlul individual pe categorie. La trecerea unui sportiv la o altă categorie, i se va scădea 25 la sută din punctajul acumulat pana atunci. Organizarea acestei noi competiţii nu afectează actualul Campionat Naţional Individual ori Cupa României. Un regulament complet se poate face, utilizând o grilă de punctaj pentru fiecare etapă. Important va fi ca sportivii din cluburile departamentale (SCM-uri, finanţate de la bugetul public -n.r.) să fie atraşi în acest sistem competiţional, ca o motivaţie în plus pentru pregătire”, precizează Ilie Captari.
Tehnicianul consideră că este important să se asigure continuitate parcursului ascendent din ultimii ani şi să se readucă boxul la un nivel de performanţe foarte ridicat. Ilie Captari este tehnicianul care a descoperit şi lansat în arena naţională şi internaţională numeroşi boxeri de top, multipli campioni naţionali şi medaliaţi la competiţii europene şi mondiale.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bebeluşii pot fi vaccinaţi împotriva hepatitei B

La sfârşitul lunii decembrie, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a primit dozele necesare de vaccin împotriva hepatitei de tip B.

Drumuri libere la Boşorod

Comuna Boşorod are drumurile libere zilele acestea. Pentru intervenţiile pe timpul sezonului rece, administraţia locală a achiziţionat nu mai puţin...

Lansare de album foto la muzeul devean

Mâine, începând cu ora 11.00, la Sala Şemineului din clădirea Magna Curia, va avea loc lansarea albumului „Hunedoara în imagini...

Închide