Sport

Competiţie strânsă la escalada din Cheile Balomirului

Carmen Cosman

Concursul de escaladă ce s-a desfăşurat sâmbătă în Cheile Balomirului, din Uricani, a adunat peste 60 de persoane, concurenţi sau simpli pasionaţi ai escaladei.


Cele 14 trasee de dificultate şi cele trei de viteză au fost echipate cu 127 de bucle pentru asigurare. „La faleza unde au fost montate 14 trasee de dificultate, s-au adunat peste 60 de pasionaţi ai escaladei din Valea Jiului şi din alte oraşe ale judeţului sau ţării. Totuşi, când au văzut cât de dificile sunt traseele, s-au înscris aproximativ 30 de persoane în concurs. De la ora 10 până la ora 17:00, concurenţii au luat traseele la rând, în sistem open şi „s-au luptat” între ei, fiecare pentru categoria de care a aparţinut. Spectacol a fost la proba de viteză, cu manşe paralele, unde concurenţii au alergat practic pe verticală, în uralele galeriei. Este îmbucurător că au venit foarte mulţi tineri, mai ales din Uricani, care preferă acest sport dinamic calculatoarelor care distrug generaţia tânără”, a declarat şeful comisiei de arbitri, Sorin Sanda.
Elisei Enache, din Uricani, care a obţinut locul I la categoria tineret până în 18 ani, mărturiseşte că iubeşte acest sport datorită emoţiilor care îl încearcă la contactul cu stânca dură, la zeci de metri deasupra pământului. „Îmi place acest sport, pentru că îmi place adrenalina, faptul că pot învăţa să-mi controlez şi să-mi coordonez mişcările în aşa fel încât să fiu în siguranţă, acolo, sus, la zeci de metri deasupra pământului. Mă antrenez ori de unul singur, ori cu prieteni, cam trei-patru ore pe zi, uneori, chiar şase. Din păcate, eu nu am un echipament al meu, deoarece costă foarte mult, este un sport extrem de frumos, dar costisitor, aşa că mai împrumut de la prieteni câte un ham, câte o coardă, papuci de escaladă, bucle, dar sunt hotărât să nu mă las”, spune tânărul.
La finalul concursului, primul loc la fete l-a ocupat Miruna Inel, locul II Ana Maria Sanda, iar poziţia a III-a a fost ocupată de Cristina Sanda. La categoria Tineret, până în 18 ani, podiumul a fost alcătuit din Elisei Enache, Ovidiu Păduraru, respectiv Cătălin Sanda. La Seniori, clasamentul a  arătat în felul următor: locul I – Tudorel Luca, Locul II – Silviu Vlădeanu, iar Locul III – Bogdan Borţa. La Master, Sorin Inel a luat locul I, Poziţia a II-a fost ocupată de Roger Giurma, iar pe III s-a situat Sandu Borbinceane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura