Competiţie internaţională de triatlon la Tg. Mureş

9 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Europeană de Triatlon (ETU) a aprobat organizarea la Tg.Mureş, în luna septembrie, a Campionatelor Europene de Cross Triatlon şi Cross Duatlon.

Desfăşurarea evenimentului, organizat cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon, depinde foarte mult însă de evoluţia pandemiei de coronavirus de la noi din ţară, dar şi de regulile de circulaţie europeană ce vor fi în vigoare în toamnă.
Pe lângă întrecerile continentale, prevăzute la 12, respectiv 15 septembrie, vor mai fi organizate în cadrul evenimentului diverse concursuri de nivel local, rezervate atât amatorilor de mişcare, cât şi copiilor. Chiar dacă este un eveniment de anvergură mai mică decât Europenele de Triatlon Multisport de anul trecut, la care au participat peste 2.700 de concurenţi din peste 30 de ţări, competiţia progamată în această toamnă la Tg.Mureş poate constitui un moment important pentru revigorarea turismului românesc, având în vedere numărul semnificativ de străini la care se aşteaptă organizatorii.
“La Europenele Multisport de anul trecut au participat peste 2.700 de concurenţi din străinătate, mulţi însoţiţi de membrii familiei sau de prieteni. În total, în jur de 4.000 de cetăţeni străini ne-au vizitat ţara cu prilejul acelui eveniment. Şi de această dată ne dorim să atragem cât mai mulţi străni, însă totul depinde de modul în care vor evolua lucrurile în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus. Sperăm să avem şi de această dată sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, precum şi cel al sponsorilor, însă noi, ca organizatori, am început deja să lucrăm pentru buna desfăşurare a acestui eveniment”, a declarat Klosz Viktor, preşedintele comitetului de organizare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Finala Cupei României, mutată de la Craiova la Ploieşti

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis ca finala Cupei României să se dispute la 22 iulie,...

Nou sistem de organizare a campionatului Ligii a V-a

Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, întrunit în data de 8 iulie 2020, a stabilit un nou mod...

Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 8 iulie 2020

De la începutul monitorizării, şi până miercuri, 8 iulie, în judeţul Hunedoara 667 de persoane au fost confirmate pozitiv cu...

Închide