Politica si administratie

Companiile de stat, cãpuşele bugetului

Nicolle Ebner

Reprezentanţii PRM din judeţul Hunedoara spun că, în acest moment, criza prin care trece România nu poate fi depăşită prin măsurile dictate de premierul Emil Boc.

Nu există voinţă politică

Preşedintele filialei judeţene PRM Hunedoara, Costel Avram, afirmă că evaziunea fiscală este protejată politic şi acoperită de Fisc, domeniu controlat de PDL prin ministerul pe care-l conduce, iar dacă interesele politice vor dicta, în continuare, în detrimentul interesului naţiunii, evaziunea fiscală va fi greu de diminuat.

La rândul său, vicepreşedintele PRM Hunedoara, Victor Leu (foto), consideră că societăţile de stat sunt adevăratele găuri negre ale economiei româneşti. Potrivit acestuia, redresarea economică şi depăşirea crizei ţine de voinţa politică a celor ce conduc România, voinţă ce lipseşte cu desăvârşire. „Companiile de stat sunt căpuşele bugetului consolidat. Prin vânzarea acţiunilor deţinute de stat la toate aceste companii s-ar face rost de peste nouă miliarde de euro. De trei ori mai mult decât suma pe care vor să o ia de la pensionari, mame şi angajaţi. Preşedintele Băsescu făcea caz de faptul că, în România, a crescut excesiv consumul de pamperşi. Oare de ce nu-şi face probleme de creşterea alarmantă a contrabandei cu ţigări?”, a mai declarat Victor Leu.

2 comentarii la „Companiile de stat, cãpuşele bugetului

  • Pun pariu ca ICSH si Talc Dolomita nu fac afaceri cu statul.Oare unde am auzi asta?

  • Asa e : adevarate gauri negre societatile astea de stat .Care au mai ramas necapusate de specimene gen acest Leu & co. acu’ e momentul: pe ele pui de lei !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura