Comitete de gripă în şcolile din judeţ

Nicoleta Popa

Isteria privind gripa porcină a cuprins şi unităţile şcolare din judeţ. Astfel, au fost constituite comitete de gripă porcină, formate din medici şi asistente, dar şi profesori de biologie. Scopul acestora este de a informa şi de a monitoriza starea de sănătate a elevilor. Inspectorul şcolar general, Alexandru Lăutaru, spune că a discutat deja cu directorii şcolilor din judeţ, prezentându-le măsurile care se impun în această situaţie.

Şcolile cumpără măşti pe banii lor
Dacă în Bucureşti vor fi distribuite gratuit 60.000 de măşti chirurgicale, reprezentanţii  şcolilor şi grădiniţelor din judeţ au fost sfătuiţi să procure materialele de protecţie din fonduri proprii.
Florin Ilieş, directorul Colegiului Naţional Decebal din Deva, a achiziţionat deja 30 de măşti, pe care susţine că le va folosi doar în cazul în care apare un caz de gripă porcină în unitate. Nu ştim cum se va descurca directorul în cazul în care virusul A/H1N1 şi-ar face prezenţa în liceu, pentru că atunci, o mască ar reveni la 47 de elevi, având în vedere că acolo învaţă 1.300 de persoane.
Dacă teoria este foarte bună, şi fiecare ştie ce are de făcut, în practică, situaţia este cu totul alta. Întrebaţi dacă ştiu cum trebuie să se protejeze pentru a nu contacta acest virus, elevii Colegiului Decebal susţin că nu i-a informat nimeni despre gripa porcină.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.