ComunitateFlash

Comasări cu probleme în judeţ

Nicoleta Popa

Situaţia reorganizării unităţilor şcolare din judeţul Hunedoara devine din ce în ce mai complicată. Tot mai mulţi elevi şi părinţi se declară nemulţumiţi de faptul că, de la 1 septembrie, trebuie să se mute în alte şcoli.
Protestele împotriva comasării au început încă de săptămâna trecută. Cei mai nemulţumiţi de această situaţie sunt elevii şi părinţii de la Şcoala nr. 11 din Hunedoara. Potrivit noilor reglementări, copiii şi dascălii de la această unitate şcolară trebuie, de la 1 septembrie, să se mute la Şcoala nr. 2. Aceştia spun că nu vor să înveţe în altă parte, deoarece şcoala lor este mai mare. O altă unitate, aceeaşi problemă. Nici elevii de la Şcoala nr. 10 din Hunedoara nu văd cu ochi buni faptul că trebuie să se mute la Şcoala nr. 9. Aici, părinţii spun că nu doresc ca aceasta să se închidă, deoarece cartierul ar rămâne fără unitate şcolară. În municipiul Deva, lupta se dă între Liceul Teoretic „Traian“ şi Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi”. Elevii de la Liceul Traian afirmă că nu doresc să se mute, deoarece astfel s-ar pierde prestigiul şcolii.
Se tem că îşi pierd posturile
Inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru spune că în spatele acestor proteste se află cadre didactice. „Se amestecă politicul, ceea ce creează probleme. În urma discuţiilor pe care le-am avut atât cu primarii, cât şi cu directorii şcolilor din judeţ, nu au fost probleme. Acum încearcă să fabrice tot felul de motive, ca să nu se respecte măsurile pe care le-am luat de comun acord. Sunt convins că în spatele tuturor protestelor care au avut loc săptămâna trecută se află cadre didactice. Unii sunt nemulţumiţi de renormare, alţii se tem că-şi pierd postul de director. Săptămâna aceasta, vor avea loc şedinţe ale Consiliilor Locale şi vom vedea ce se hotărăşte. Însă, atrag atenţia primarilor care nu sunt de acord cu aceste măsuri luate în temeiul legii, că vor fi responsabili de plata dascălilor, în situaţia în care banii nu le vor ajunge. Spre exemplu, la Petroşani, nu sunt probleme”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar al judeţului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura