Comasarea spitalelor din Valea Jiului trebuie decisă urgent

13 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Carmen Cosman

Un singur spital cu secţii externe în fiecare oraş. Aşa ar urma să arate activitatea medicală din Valea Jiului, dacă primarii şi directorii de spitale vor fi de acord cu propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

„Există un program al Ministerului Sănătăţii de reducere a numărului de paturi din spitale. Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a propus crearea unui singur spital în Valea Jiului, cu secţii externe în fiecare oraş”, a declarat directorul DSP, Dumitra Ştefan. Practic, din spitalele care funcţionează acum, ar mai rămâne doar ambulatoriile de specialitate şi serviciile de urgenţă. Totul depinde, însă, de administraţiile publice locale, care ar trebui să încheie şi un protocol în acest sens. „În afară de primarul de la Petroşani, care ne-a spus că, în principiu, este de acord cu propunerea, nu am primit nici un răspuns”, a precizat Dumitra Ştefan. Primarii ar trebui, însă, să se grăbească în luarea unei decizii comune, mai ales că, din punct de vedere financiar, reorganizarea poate aduce alocaţii bugetare superioare celor pe care spitalele le-ar putea pot obţine separat. Data limită la care Ministerul Sănătăţii va publica numărul de paturi care dispar este de 31 ianuarie.

Optimism la Lupeni

Managerul Spitalului Municipal Lupeni, Doru Neamţu, este însă optimist, şi spune că unitatea pe care o conduce va funcţiona, alături de Spitalul de Urgenţă Petroşani, aspect contrazis de conducerea DSP Hunedoara. Doru Neamţu a precizat că „circuitele medicale sunt foarte bune şi, în primăvară, începem procedurile de acreditare. Avem specialişti foarte buni şi stăm pe picioarele noastre”. Managerul Spitalului Lupeni spune că au reuşit să încheie anul 2010 pe plus şi să intre în 2011 cu 150.000 de lei în cont. Mai mult, acesta a precizat că urmează să fie făcute chiar angajări, iar la Lupeni, urmează să vină un medic pediatru, un radiolog şi încă unul pe Terapie intensivă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreu, sau despre evidentele imperfecţiuni ale democraţiei româneşti

„Dictatura majorităţii”. Una dintre definiţiile democraţiei, despre care am mai scris, în sensul în care o majoritate informată poate diminua...

Poliţiştii rutieri au aplicat zeci de mii de amenzi

Aproximativ 72.000 de încălcări ale legii circulaţiei, finalizate cu amenzi în valoare totală de peste 7,7 milioane de lei. Acesta...

Divorţuri la primărie

Primăria leagă căsătoria şi tot ea o şi desface. Potrivit legii în vigoare, de la 1 ianuarie 2011, cuplurile care...

Închide