Comasarea alegerilor, între Putere şi Opoziţie

Carmen Cosman

Liderii formaţiunilor politice parlamentare văd în mod diferit ideea de comasare a alegerilor. Dacă partidele din arcul guvernamental susţin ideea economiilor la buget, Opoziţia critică dur această iniţiativă.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a reiterat ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare şi a subliniat economiile importante pe care le va aduce la bugetul de stat această iniţiativă. „Susţin comasarea de anul viitor şi am câteva motive temeinice în acest sens. Pe de o parte, economisim bani importanţi la bugetul statului, pe care putem să-i folosim în altă parte. Este vorba despre 30 de milioane de euro. Pe de altă parte, instituţiile statului nu vor mai fi blocate, vor putea să funcţioneze la capacitate normală”, a precizat Igaş.
De cu totul altă părere sunt liderii USL, care cataloghează această iniţiativă drept nedemocratică. „Chestiuni aşa de serioase cum este schimbarea legislaţiei sau prelungirea dincolo de limită a mandatului aleşilor locali (…) se duc într-o dezbatere parlamentară, într-un dialog al partidelor politice”, a declarat liderul PNL, Crin Antonescu. De asemenea, secretarul executiv al PSD, Liviu Dragnea, crede că este o acţiune nedemocratică „pentru că este făcută în bătaie de joc faţă de alegători”. Dragnea este de părere că, în realitate, PDL fuge de o dezbatere serioasă, fuge de popor, dar chiar şi aşa el crede că PDL va pierde alegerile.

2 comentarii la „Comasarea alegerilor, între Putere şi Opoziţie

 • 12 septembrie 2011 la 15:18
  Legătură permanentă

  Da ,
  Si asta este chestie de aritmatica politica , nu numai economie.
  Si asta pentru ca cei de la PUTERE vor sa piarda o singura data , pe cind cei din OPOZITIE, vor sa cistige de doua ori….!!!!
  S-auzim numai de bine

 • 13 septembrie 2011 la 10:40
  Legătură permanentă

  …cu Moloţ nu câştigă nici peste 20 de ani!!!….altul!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.