Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza“ Geoagiu şi-a schimbat titulatura

Magdalena Şerban

O dată la cinci ani, conform unui ordin al ministrului Educaţiei, colegiile intră, obligatoriu, într-o evaluare, iar dacă nu îndeplinesc condiţiile stipulate în cadrul legislativ, sunt trecute la grad de licee. Astfel s-a întâmplat cu 13 din cele 19 unităţi de învăţământ din judeţ, printre care Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza“ Geoagiu, care a devenit Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza”.

„Există o serie de criterii, printre care vechimea unităţii, dotări, performanţe, proiecte cu finanţare externă, dar şi rata de promovare la examenul naţional de Bacalaureat etc, toate ducând la clasificarea instituţiilor de învăţământ. Chiar dacă am trecut de la statutul de colegiu la cel de liceu, ce ne bucură e că avem o mare căutare printre absolvenţii de gimnaziu şi o bună absorbţie pe piaţa muncii a elevilor care termină la noi. În 2001 am primit titulatura de colegiu, funcţionând astfel până de curând“, a afirmat profesorul Octav Cismaşiu, directorul adjunct al Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.
Acesta a mai spus că situaţia e cumva nedreaptă, având în vedere că elevii de la profil tehnologic, care vin, de fapt, să înveţe o meserie, dau bacalaureat la fel cu cei de la teoretic, astfel că rezultatele nu au cum să fie dintre cele mai bune în asemenea condiţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.