„Colecţie de medalii” la Campionatul Naţional şcolar

11 x 2 lupte devaCiprian Marinuţ

Cluburile CSŞ Petroşani şi CNS „Cetate” Deva au cucerit opt medalii la Campionatul Naţional şcolar de lupte libere, rezervat cadeţilor, desfăşurat la finalul săptămânii, la Timişoara. Sportivii din Valea Jiului şi-au trecut în palmares şase trofee, în vreme ce  luptătorii din reşedinţa de judeţ au urcat de două ori pe podium şi au reuşit trei clasări pe locul cinci.

În top la feminin
Sportivii antrenaţi de Gheorghe Răducu şi Cristian Popa au cucerit patru medalii în competiţia feminină şi două în cea masculină, astfel că în clasamentul general pe cluburi CSŞ Petroşani s-a situat pe locul II în ierarhia fetelor. Cea mai valoroasă performanţă a realizat-o Denisa Pingert, care s-a clasat pe primul loc la categoria 38 de kilograme, devenind campioană naţională. Colega sa Alexandra Vasile a obţinut medalia de argint la categoria 52 de kilograme, iar Daniela Stoica (categoria 43 de kilograme) şi Ana Maria Borbely (categoria 56 de kilograme) au urcat pe treapta a treia a podiumului. La masculin, CSS Petroşani a punctat prin Vlad Bâşa, clasat pe locul secund la categoria  69 de kilograme şi Viorel Scorei, care a obţinut medalia de bronz la categoria 42 de kilograme. „Sunt foarte mulţumit de rezultatele obţinute de sportivii de la clubul nostru, mai ales că am reuşit să ne clasăm înaintea celorlalte cluburi din judeţul nostru în clasamentul general pe medalii”, a  declarat Gheorghe Răducu.

O campioană, un bronz şi destul ghinion
Reprezentanţii clubului CNS „Cetate” Deva au pus în vitrina cu trofee a clubului două medalii şi au ratat la mustaţă câştigarea altor trei trofee. Denisa Fodor, antrenată de Suraj Moravan, a fost vârful de lance al clubului din reşedinţa de judeţ, cucerind medalia de aur şi titlul de campioană a României la categoria 52 de kilograme. „Denisa a obţinut patru victorii detaşate, fără să piardă nici un punct tehnic, în meciurile disputate şi a confirmat încă o dată că îşi merită locul, pentru al doilea an consecutiv, în componenţa Lotului Olimpic al României. Campioana noastră va concura, în weekend, în Bulgaria, la un turneu internaţional, iar în cursul verii va reprezenta România la Campionatul European şi la Campionatul Mondial, competiţii la care sperăm să cucerească cel puţin o medalie”, a spus antrenorul Suraj Moravan. CNS „Cetate” Deva a mai fost reprezentat pe podium de Raluca Cojocaru, sportiva antrenată de Doru Ailincăi, cucerind medalia de bronz la categoria 60 de kilograme. Sportivii clubului din Deva au fost la un pas de alte trei medalii de bronz, dar Radu Cojocaru (ctg. 58 kg), Paul Doda (ctg. 50 kg), ambii antrenaţi de Doru Ailincăi, şi Iosif Şuler (ctg. 76 kg), pregătit de Cosmin Văcăraşu, au fost învinşi în finalele mici, clasându-se pe locul cinci.
La finala Campionatului Naţional şcolar de lupte libere, desfăşurată la finalul săptămânii la Timişoara, au participat sportivi de la peste 50 de cluburi din ţară

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.