Colaborare între Primăria Deva şi Filarmonica de Stat din Sibiu

Ieri, primarul Devei, Florin Oancea, a primit vizita unei delegaţii a Filarmonicii de Stat din Sibiu formate din dirijorul Cristian Lupeş, manager, Cristina Uruc, consultant artistic, Krisztina Bucşe, secretar muzical.
La întâlnire au participat şi consilierul local Marin Florin Ilieş şi Cristian Fodor, şef Ser­viciu Centrul Cultural “Drăgan Muntean” Deva.
„Discuţiile s-au purtat pe tema unei cola­bo­rări pe proiecte culturale, între Pri­măria municipiului Deva şi Filarmonica de Stat din Sibiu.
Primul concert dintr-o serie mai lungă va avea loc la Deva, în data de 8 mai 2021. Acesta va fi susţinut în aer liber şi va res­pecta toate măsurile instituite la nivel na­ţional, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid. Vom colabora şi pe viitor cu Filarmonica de Stat din Sibiu şi vom aduce devenilor, la ei acasă, muzică de calitate”, spune edilul şef al reşe­dinţei de judeţ.
Filarmonica de Stat Sibiu, o instituţie pro­fesionistă de spectacole şi concerte, a luat fiinţă la 1 ianuarie 1949. De-a lungul exis­ten­ţei a prezentat mii de concerte simfonice şi de muzică de operă, asimilând un vast re­per­toriu simfonic şi liric. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce program de audienţe au consilierii deveni ai PSD

Aleşii locali PSD de la Deva au decis să pornească un pşorgram de audienţe pentru deveni. Astfel, consilierii locali municipali

Nu au putut să învingă

Eşalonul secund (Divizia Naţională de seniori) din rugby-ului românesc a programat recent partidele din etapa a 3-a, care a adus

Sute de asistente medicale pentru Jocurile Olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo plănuiesc angajarea a 500 de asistente me­di­cale care să-şi ofere serviciile în timpul în­tre­ce­rilor

Închide