Cod Portocaliu de ger în judeţ! Măsurile luate de autorităţi

9 ianuarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Stiri, Ultima Ora


În contextul emiterii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizărilor Cod Portocaliu de ger persistent, cu minime intre – 29 şi – 15 grade, iar maxime intre – 15 si – 10 grade Celsius, valabil in judetul Hunedoara,începând cu data de 9 ianuarie 2017 ora 11.00 s-a activat grupa operativă a ISU Hunedoara şi s-a operaţionalizat grupa operativă a Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara (CJCCI Hunedoara) la sediul Centrului Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din incinta Centrului Militar Judeţean Hunedoara.
Au fost înştiinţate despre Codul Portocaliu  toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă precum şi instituţiile şi firmele cu atribuţii şi responsabilităţi în astfel de situaţii, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.
Inspectorul sef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, a coordonat activarea Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei. Echipa, alcătuită din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului de Poliţie, Direcţiei de Sănătate Publică, Drumurilor Naţionale, Sistemului de Gospodărire a Apelor, E-nel, Delgaz Grid si Regionalei CFR, s-a întrunit la Centrul de Management al Situatiilor de Urgenta pentru a gestiona situaţiile generate de codul portocaliu în judetul Hunedoara.
În prima instanţă, s-a verificat disponibilitatea celor 11 adăposturi de noapte din judetul Hunedoara existente în Deva, Hunedoara, Orăştie, Brad, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Simeria, Geoagiu şi Lupeni şi care pot găzdui persoane aflate in situaţii vulnerabile. De asemenea, echipajele de pompieri şi jandarmi vor executa misiuni de patrulare în cursul nopţii pentru identificarea persoanelor care pot fi afectate de hipotermie.   Unitatile de Primiri Urgente au fost notificate, la rândul lor, pentru a fi pregătite să acorde asistenţa medicală eventualelor victime ale gerului anunţat. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Găsit spânzurat într-un garaj din Vulcan

O tragedie fără margini s-a petrecut, ieri, într-o familie din Vulcan. Un bărbat de 40 de ani a fost găsit...

Bărbatul care şi-a înjunghiat concubina rămâne după gratii

Bărbatul de 55 de ani, din Aninoasa, care şi-a înjunghiat concubina cu un cuţit, rămâne în spatele gratiilor. Ieri, Curtea...

Hoţ de lemne, prins cu ajutorul radarului pădurilor

Un hunedorean a fost depistat de jandarmii Postului Vaţa de Jos în timp ce încerca să transporte în repetate rânduri...

Închide