Sport

Cobori schimbă clasamentul sportivilor

11 x 1 Sorina Cobori

Ciprian Marinuţ

Sorina Cobori (foto), directorul Direcţiei de Sport a judeţului (DSJ) Hunedoara, a lăsat să se înţeleagă că va „corecta” clasamentul sportivilor hunedoreni ai anului 2009, care a fost întocmit de specialiştii instituţiei, în luna decembrie, în vreme ce ea era în concediu medical.

Calculele de pe urmă

Cu trei zile înainte de festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2009, programată joi, 28 ianuarie, conducerea instituţiei a anunţat că este posibil să modifice topul anunţat oficial în luna decembrie. Şi, nu aşa, pe ici pe colo, ci chiar prin punctele esenţiale, respectiv la primele două locuri de la sporturi olimpice. Concret, Sorina Cobori, directorul DSJ Hunedoara, a invitat, ieri, presa la „consultări” pe tema clasamentului sportivilor şi a lăsat să se înţeleagă că o bate gândul să corecteze ierarhia. Invitaţia şefei Sportului hunedorean vine după ce specialiştii instituţiei şi-au încordat muşchii şi au ignorat jurnaliştii de sport din judeţ, în decembrie, când au întocmit clasamentul. „Am vrut să ştiu criteriile pe baza cărora a fost întocmit clasamentul şi am analizat şi recalculat punctajul sportivilor care au avut performanţe în 2009. Oricum am calculat, oricum am analizat, tot gimnasta Amelia Racea (n.r. – clasată pe locul al doilea) avea mai multe puncte decât arcaşul Răzvan Marcu ( n.r. – declarat sportivul anului). Nu fac diferenţe între sporturi, dar nici nu vreau să nedreptăţim vreun sportiv. M-am gândit la o variantă de compromis, în care să îl declarăm pe Marcu sportivul anului şi pe Racea sportiva anului, dar nici aşa nu ar fi bine. E, deci, foarte posibil să decid modificarea clasamentului”, a spus Sorina Cobori.

Se face dreptate

O corectare a clasamentului în acest sens ar face dreptate şi ar fi conformă cu situaţia reală. Era cumva departe de spiritul performanţei ca un sportiv care nu are nici o medalie pe plan internaţional, ci doar un loc patru, să detroneze o gimnastă cu numeroase medalii la competiţii internaţionale. Rămâne însă de văzut, dacă şefa DSJ Hunedoara va avea curajul să-şi asume până la capăt o astfel de „corectare”, care probabil, îi va atrage şi multe critici, nu doar aprobări. Aşteptăm festivitatea.

2 comentarii la „Cobori schimbă clasamentul sportivilor

  • Zero comentarii,zero conducatoare de directie,zero calificare(scoala profesionala de profesori Arad…)specialisto ! COBORI din jiltul in care te-a asezat seful de la Brad !!! Tu si sportul de performanta sunteti doua linii paralele (ca trenul) NU VA VETI INTALNI NICIODATA !!! O medalie la seniori Campionat MONDIAL la un sport OLIMPIC nu se pune in balanta cu argintul la „cadeti” clar ?!
    Ce sa spui tu mai marinut (cu „m” MIC) despre sport ? Ce stii despre el ? Ai jucat macar „baba oarba” la viasta ta ? Ce muschi sa-ti incorzi tu pentru a te screme sa-ti spui parerea ?! Stai pe craca ta sustinut de cei pe care-i „cadelnitezi” de cate ori poti…

  • Felicitarii tuturor celor premiati!!!!!!!!Spor la treaba!!!Respect celor cu sapa,nu celor cu mapa!!MULTUMIM DSJ!CU RESPECT,CALANUL!111

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura