Comunitate

Bazã sportivã la Rãchitova

06 Eugen Dorel Baiconi  4823

Nicolle Ebner

Hunedorenii încă nu se dezmeticiseră bine după sărbători, că primarul din Răchitova s-a şi prezentat, în 5 ianuarie, la Bucureşti, la Ministerul Administraţiei, pentru a depune un proiect, prin care solicită o finanţare pentru modernizarea Căminului cultural din centrul comunei şi asfaltarea străzilor săteşti. Primarul Eugen Băiconi (foto) spune că are nevoie doar de vreo 900.000 de lei, sumă ce sigur nu face gaură prea mare în bugetul ministerului.

„Le-am promis, trebuie să mă ţin de cuvânt”
Până acum, administraţia locală a reuşit să modernizeze Căminul cultural din Ciula Mare, să facă parcuri de joacă pentru copii în cinci din cele şapte sate ale comunei. „Cel din Răchitova este gata. După ce se îndreaptă vremea, le amplasăm şi pe celelalte patru”, spune primarul Eugen Băiconi. Acum, lucrează de zor la baza sportivă din Ciula Mare. „Sunt gata vestiarele şi urmează împrejmuirea şi terenul de fotbal. Le-am promis locuitorilor că dacă echipa de fotbal ajunge în finala Cupei primăriilor, le fac bază sportivă. Au ocupat locul doi şi trebuie să mă ţin cuvânt”, mai spune primarul. Investiţia se ridică la valoarea de 100.000 de lei şi se derulează printr-un proiect finanţat de ANDZM (Agenţia Naţională de Dezvoltare a Zonelor Miniere). În derulare sunt şi lucrările de modernizare şi consolidare a Bisericii Ortodoxe din satul Boiţa, veche de aproape 50 de ani. Lucrările de restaurare, începute în urmă cu trei ani, au ajuns la faza finală, mai trebuie terminate doar picturile de pe pereţi şi administraţia locală speră ca de Paşti, „să o redăm enoriaşilor în toată splendoarea ei”.

Emoţii pentru infrastructură
După ce anul trecut au fost asfaltate drumurile din Boiţa, acum sunt în derulare lucrările de asfaltare a Drumului Comunal 99, pe tronsonul Ciula Mare-Vălişoara-Mesteacăn. „Am primit 600 milioane lei, bani de la guvern, licitaţia a fost organizată, mai urmează să încheiem contractul cu firma câştigătoare. Este o lucrare mai amplă şi complexă, deoarece cuprinde realizarea unui dig de sprijin împotriva inundaţiilor, consolidarea unui pod şi asfaltarea unei porţiuni de 500 de metri de drum comunal”, specifică primarul comunei Răchitova. Iar proiectele de modernizare nu se opresc aici. Primăria a mai depus un proiect, în valoare de 2,5 milioane euro, pentru introducerea unei reţele de apă în localităţile Ciula Mare, Ciula Mică, Boiţa şi Vălişoara. Pe componenta socială, proiectul cu finanţare externă prevede modernizarea, dotarea şi renovarea căminelor culturale din Ciula Mică şi Răchitova şi înfiinţarea unui „after school”. „Am trecut de etapa evaluării în teren. Să vedem dacă, şi când intrăm pe finanţare”, menţionează edilul şef al comunei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura