Coadă la măsurat fumul din plămâni

22 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Livia Botici

Vineri, sediul nou al Primăriei Hunedoara a fost plin de oameni. Dacă vă gândiţi că lumea aştepta la rând pentru a primi ceva bani sau pentru a depune documente, vă înşelaţi. De fapt, cei care stăteau la coadă o făceau pentru a-şi măsura nivelul monoxidului de carbon din plămâni şi pentru a vedea cât de îmbătrânit le este organismul din cauza fumatului.

Terapie împotriva fumatului

Iniţiativa de a le pune la dispoziţie cetăţenilor un astfel de aparat, chiar şi pentru o singură zi, a aparţinut Primăriei municipiului Hunedoara şi Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. Astfel, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale împotriva Fumatului, hunedorenii au putut să vadă cu ochii lor, în numai câteva minute, cât de mult fum au în plămâni. „Am vrut să îi facem pe oameni să conştientizeze cât de dăunătoare sunt ţigările. Acest aparat măsoară vârsta plămânului. De asemenea, hunedorenii au primit pliante cu iformaţii despre o terapie împotriva fumatului, concepută de Ioan Crişan, consilier superior la DSP Hunedoara”, a declarat Monica Rada, consilierul primarului municipiului Hunedoara. Vineri, aproximativ 100 de persoane s-au interesat, la Primăria Hunedoara, despre cum le afectează fumatul sănătatea. „M-a cam speriat rezultatul, pentru că am aflat că, deşi am 29 de ani, plămânii mei arată de 57 de ani. Fumez un pachet de ţigări pe zi, câteodată chiar mai mult, dar în acest moment, chiar mă tem pentru sănătatea mea”, a spus Raul Dochici.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Abandonuri pe bandă rulantă la enduro party

Traseul sălbatic ales de „strategii” clubului „Haita” Deva a venit de hac majorităţii participanţilor la competiţia de enduro, desfăşurată ieri...

Însărcinată la numai 12 ani

O adolescentă de doar 12 ani a ajuns în atenţia Protecţiei Copilului, după ce autorităţile au aflat că fata este...

Egalaţi în prelungiri

CFR Simeria a avut ghinion încă o dată în cursa de revenire în plutonul echipelor care luptă pentru promovare. Trupa...

Închide