CNS Cetate, succes important

2 octombrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11-cns-cetate-deva-2-octombrieOvidiu Mănăstire

Gruparea din reşedinţa judeţului a învins, scor 2-1, pe Performanţa Igiu, într-un duel al echipelor care, prin transferurile efectuate, erau cotate drept favoritele seriei. Alb-albaştrii au jucat cu determinare, oferindu-i antrenorului Viorel Tănase un succes la debutul pe banca deveană.

Vajda, gol de la 40 de metri
Gazdele au început în forţă duelul cu rivala din judeţul vecin, în minutul 5 Tiuţ scoţând de sub bară o lovitură de cap a lui Tecsi după o centrare din corner a lui Vajda. Căpitanul devean a deschis scorul două minute mai târziu cu un gol de senzaţie, surprinzându-l pe portarul Ighiului cu un şut de la 40 de metri. Janos Vajda a recidivat cu o asemenea execuţie după câţiva ani buni, el marcând în asemenea mod pe vremea când îmbrăca tricoul Mureşului Deva.

Repriză cu de toate
Tecsi putea majora diferenţa în minutul 10 dar, scăpat singur cu Tiuţ, şi-a închis unghiul şi a fost blocat. După alte câteva minute, Bloj a fost busculat în careu, însă Teodora Albon a refuzat gazdelor cuvenitul penalti. O decizie importantă, pentru că oaspeţii au revenit astfel în joc. Ex-deveanul Făgărăşanu l-a depăşit uşor pe Jude şi a centrat perfect în careu, iar Gîţ a reluat cu capul în plasa porţii lui Bodea. Oaspeţii puteau intra chiar în avantaj, dar mingea lovită cu capul de Szekely la centrarea lui Boldea a lovit bara şi s-a oprit în braţele lui Bodea. Gazdele au intrat în avantaj la pauză după o combinaţie în trei, Vajda-Velici-Tecsi, ultimul înscriind cu poarta goală din careul mic.

S-au apărat perfect
În partea secundă, devenii au făcut uşor pasul înapoi dar Ighiu a dominat teritorial, fără ocazii mari, în ciuda faptului că antrenorul oaspete (care după meci a fost demis) a introdus în teren tot ce avea ofensiv pe bancă, în frunte cu Fabian Himcinschi, Romică David sau Silviu Turuş. Ocaziile au apărut tot la poarta lui Tiuţ, pe contraatac, devenii putând marca prin Tecsi sau Bloj, dar tabela a rămas neschimbată. A fost un succes al atitudinii şi al determinării, elevii lui Viorel Tănae interpretând perfect partitura noului tehnician devean.

CNS CETATE DEVA 2 (2)
Bodea – Jude, Kereki, Dosan, Petresc – Bloj, Vajda (cpt.), R. Cristian, Sahru (79 Lupu) – Velici (87 Lintaru), Tecsi (70 Vaştag). Antrenor: Viorel Tănase.
PERFORMANŢA IGHIU 1 (1)
Tiuţ – Bold, Mintaş (46 Vlădia), O. Turuş (cpt.), Cherecheş – Boldea, Poiană (77 S. Turuş) – Gîţ, Keita (64 R. David), Făgărăşanu – Szekely (53 F.Himcinschi). Antrenor: Adorian Himcinschi.

Arbitrii: Teodora Albon – Paul Pojar, Andra Tănăsuc (din Cluj)
Au marcat: Vajda (7), Tecsi (35) – Gîţ (19)
Stadion: „Cetate”, spectatori: 500

Liga a III-a, seria a IV-a, etapa a V-a
Mamma Mia Becicherecu Mic – ACS Poli II Timişoara 2-5
Unirea Alba Iulia – Pandurii II Tg. Jiu 1-2
CNS Cetate Deva – Performanţa Ighiu 2-1
Industria Galda de Jos – Millenium Giarmata 3-1
Gloria Lunca Teuz  Cermei – Naţional Sebiş 1-2
UTA BD II – CSM Lugoj 0-1
CSM Şcolar Reşiţa – Ripensia Timişoara 1-3

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aplicaţia săptămânii: Casastiti

Aplicaţia Casastiti, disponibilă pe dispozitivele cu sistem de operare Android şi iOS, este realizată de Lotus Software Solutions şi aparţine...

Staţie mobilă pentru eliberarea actelor de identitate

Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva a demarat a treia ediţie a Campaniei „Prioritate la identitate!”....

Mobilier stradal pentru asociaţiile de proprietari din Deva

Asociaţiile de proprietari din Deva, care vor să-şi doteze zonele din perimetrul blocurilor cu mobilier, pot apela la primăria municipiului,...

Închide