CNS Cetate Deva, medalie de argint la naţionalele de gimnastică

15 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Campionatele Naţionale de Gimnastică desfăşurate la finalul săptămânii trecute în Sala Olimpia din Ploieşti au fost ultimul test de verificare înainte ca sportivii noştri să efectueze deplasarea la Doha (Quatar), pentru a participa la întrecerile mondiale.

La Ploieşti a fost un concurs cu multe probleme, dar poate cea mai importantă a fost accidentarea de la încălzire a devencei Denisa Golgotă (foto), gimnasta de care se leagă speranţele României pentru o medalie la Doha.
La impresia generală să mai notăm că nici una dintre sportivele senioare care vor participa la Campionatele Mondiale de la Doha, de la finalul lunii, nu a reuşit să urce pe prima treaptă în finalele pe aparate la Ploieşti.
În întrecerea reprezentativelor de club, echipa de la CNS Cetate Deva, fără Denisa Golgotă, în formula Ioana Crişan, Carmen Ghiciuc, Nica Ivănuş, s-a clasat pe locul secund cu un total de 154.100, situându-se în clasament după CS Farul Constanţa (157.950 puncte). Pe locul al treilea s-a clasat CSM Oneşti, urmată de CSS Focşani.
La individual compus două gimnaste din Constanţa au dominat competiţia. Noua campioană este Silviana Sfringu, urmată de Ioana Stănciulescu şi de deveanca Nica Ivănuş. Ioana Crişan (CNS Cetate) s-a clasat pe locul V iar Carmen Ghiciuc(CNS Cetate) pe locul IX. Alte două medalii au fost cucerite pentru clubul devean în finalele pe aparate de către Ioana Crişan, locul II la sărituri şi de Carmen Ghiciuc, locul III la bârnă.
Pentru Campionatele Mondiale echipa României va fi alcătuită din Denisa Golgotă (care a suferit o contractură musculară, veştile fiind acum mai bune) Carmen Ghiciuc, Laura Iacob, Nica Ivănuş, Maria Holbură şi Ioana Crişan.
Imediat după competiţia de la Ploieşti, Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului feminin, a declarat: „Sigur că Denisa Golgotă o să meargă la Campionatele Mondiale, dar depinde cum va reacţiona ea în zilele următoare în sală“.
Nici lotul masculin nu a fost ferit de probleme la concursul de la Ploieşti. Sportivul Andrei Groza, unul dintre gimnaştii din echipa pentru mondiale, s-a accidentat la genunchi şi nu va face deplasarea la Doha, unde vor pleca Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Băţagă, Adelin Kotrong şi Rafael Szabo. Cele două echipe au la Doha ca obiectiv clasarea între primele 24 de echipe ale lumii, pentru a putea obţine calificarea la CM 2019.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Conducerea judeţului insistă să preia şi celelalte cetăţi dacice

Autorităţile judeţene au reluat demersurile pentru preluarea celorlalte cetăţi dacice din judeţ în administrare. Începând cu anul 2013, Consiliul Judeţean...

Efort supraomenesc pentru salvarea unui câine schilodit de o maşină şi lăsat să agonizeze. Povestea incredibilă a lui Ortacu, căţelul care a avut zile

Un căţel, aparţinând unui cioban care păştea oile în Masivul Parâng, a ajuns de la stână până în zona circulată...

Fotbal juvenil: Jucătorii deveni, supervizaţi de agenţi FIFA din Italia

Săptămâna trecută, doi cunoscuţi agenţi FIFA din Italia, Livio Colombo şi Antonio Gravinese, s-au aflat pentru câteva zile la Deva...

Închide