CNS Cetate a câştigat la Ocna Mureş

Nicolae Gavrea

Oraşul Ocna Mureş a revenit, după 11 ani, cu o echipă în campionatul Ligii a III-a de fotbal, primul meci din noua aventură a formaţiei locale în eşalonul trei fiind sâmbătă, pe teren propriu, cu CNS Cetate Deva. În partida de pe Stadionul “Soda”, tribunele au fost arhipline, spectatorii fiind dornici să le vadă pe cele două formaţii la lucru.

Singur cu portarul
Formaţia gazdă, pregătită de Ionuţ Pereat şi Ovidiu Maier, a pierdut însă meciul de debut din runda inaugurală a Ligii a III-a, deşi gazdele au avut câteva ocazii mari de a marca. Jucătorii din Ocna Mureş au trebuit să se recunoască învinşi, după ce devenii au strâns rândurile şi s-au apărat foarte bine. CNS Cetate Deva s-a impus cu 2-0 (0-0) prin golurile înscrise de jucătorul Fetiţa (în min. 55 şi 60). Formaţia din Ocna Mureş a ratat două şanse de a marca din poziţie singur cu portarul, prin Vali Drăgan şi Alin Gherman, Domşa a trimis balonul în bara porţii adverse, iar o minge trimisă de Gherman a fost scoasă de pe linia porţii. Toate în prima repriză, care s-a încheiat cu scor alb.

Mai este mult de lucru
“Ăsta-i ghinion curat!”, a punctat antrenorul Ionuţ Pereat. “Deva este o echipă bună şi matură, se vede că are experienţă, reuşind să obţină până la urmă victoria în disputa cu noi”, a precizat tehnicianul echipei locale. „La primul gol a fost o pasă redublată în marginea careului mare şi Fetiţa a şutat de la 17 – 18 metri pe colţul lung, iar la al doilea a fost o acţiune individuală, a plecat cu mingea la picior de la centrul terenului până la poarta adversă şi a înscris”, a descris tehnicianul Devei, Ioan Petcu, reuşitele elevului său. „În prima repriză am avut câteva ocazii la care puteam deschide scorul mai repede. Au avut şi cei de la Ocna Mureş o ocazie, la care balonul a şters bara. Repriza a doua am dominat-o, ne-am creat şi mai multe ocazii, marcând de două ori. Sigur, mai sunt lucruri de pus la punct în jocul echipei. La finalizare încă mai avem probleme, ratăm mult, însă în rest am arătat binişor la acest prim meci din campionat. Săptămâna viitoare ne aşteaptă un meci acasă cu Giarmata, îl pregătim aşa cum trebuie”, a declarat după această primă victorie în campionat Ioan Petcu, antrenorul principal al lui CNS Cetate.
CS Ocna Mureş: Iviniş – Cr. Ivaşcu, Csegoldi, Căt. Ivaşcu, Şandor, Guţ, Man, Cimpoeşu, Gherman, Domşa, Drăgan (Clipici, Brie, Şimandi, Cociş, Gorba, Pereat, Maier) antrenori: Ionuţ Pereat şi Ovidiu Maier
CNS Cetate Deva: Apostol – Şoit, Radak, Boldea, Roşie – Mirică, Fetiţa (min. 74 Kelemen) – Circov (min. 79 Braga), Lupu, R. Cristian – Voinea (min. 72 David). Antrenori – Ioan Petcu şi Elek Szemely
A arbitrat Alexandru Gornic(Arad), ajutat la cele două linii de arbitrii asistenţi Ioan Humiţă (Armeniş – Caraş Severin) şi Mădălin Bulgăraşu (Timişoara).

Liga a III-a, seria 4, rezultate etapa 1
Şoimii Lipova – Naţional Sebiş 3 – 1
ACS Dumbrăviţa – Ghiroda şi Giarmata Vii 4 – 2
CS Municipal Lugoj – Unirea Alba Iulia 1 – 1
Industria Galda de Jos – FC Avrig 0 – 1
Gloria Lunca Teuz Cermei – CSM Şcolar Reşiţa 2 – 1
Crişul Chişineu Criş – Metalurgistul Cugir 2 – 2
CS Ocna Mureş – Cetate Deva 0 – 2
CS Hunedoara – Millenium Giarmata 2 – 0
Etapa II, 1 septembrie
Cetate Deva – Millenium Giarmata
Unirea Alba Iulia – CS Hunedoara
Metalurgistul Cugir – CS Municipal Lugoj
CSM Şcolar Reşiţa – Crişul Chişineu Criş
FC Avrig – Gloria Lunca Teuz Cermei
Ghiroda şi Giarmata Vii – Industria Galda de Jos
Naţional Sebiş – ACS Dumbrăviţa
CS Ocna Mureş – Şoimii Lipova

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.