Clipe de groază trăite de o copilă de şapte ani

Maximilian Gânju

Un recidivist abia scăpat din puşcărie a încercat să o violeze pe fetiţă. Părinţii copilei îl luase sub acoperişul lor pe monstru, după ce li se făcuse milă de el. Dezaxatul nu şi-a re­cu­nos­cut faptele şi a mai fost condamnat pentru o tentativă de viol şi act sexual cu o altă mi­noră.

Riscă 10 ani de puşcărie
Fapta reprobabilă s-a petrecut într-un sat de lângă Orăştie, în toamna anului trecut, la nici două luni după ce monstrul, de loc dintr-un sat de lângă comuna Pui fusese eliberat con­di­ţio­nat din puşcărie. Executase o pedeapsă pentru act sexual cu un minor dictată de Judecătoria Orăştie. Şi atunci recidivase la scurt timp după eliberarea din puşcărie, unde a fost închis tot pentru infracţiuni sexuale, respectiv o tentativă de viol comisă asupra unei femei de 76 de ani. Individul se numeşte Ioan Doinel Băluşe şi are 26 de ani, iar acum va sta după gratii peste 10 ani. Potrivit anchetei, recidivistul s-a aciuat în satul de lângă Orăştie, la familia victimei, unde a primit casă şi masă, iar în schimb, la câteva zile, avea să abuzeze sexual de copilă.

Scăpată de câinii care apărau gospodăria
Tatăl minorei a mers la un vecin iar reci­di­vistul s-a văzut singur minora, a închis uşa camerei în care se afla aceasta şi s-a culcat pe pat lângă ea. I-a tras jos pantalonii iar fetiţa a reuşit să fugă şi să se refugieze la cei doi câini ai familiei, care erau legaţi în apropiere. ”In­cul­patul a urmat persoana vătămată, însă nu s-a mai putut apropia de aceasta de frica câinilor, astfel că s-a întors în locuinţă. Faptul că in­cul­patului îi este frică de acei câini, rezultă şi din declaraţia acestuia. După ce inculpatul s-a întors în locuinţă, persoana vătămată a fugit prin grădina imobilului până la un imobil ne­locuit situat în vecinătate, s-a urcat pe o scară şi s-a ascuns în podul casei nelocuite. În con­ti­nuare, inculpatul a căutat-o, a găsit-o, a luat-o în braţe şi a dus-o într-o anexă situată lângă casa nelocuită, împotriva voinţei persoanei vă­tă­mate, care a început „să dea din picioare”, în­cercând să scape”, se arată în dosar. Băluşe a încercat să întreţină raporturi sexuale cu mi­nora, dar nu a reuşit să-şi ducă până la sfârşit intenţia şi a ameninţat-o că dacă spune cuiva ceva, ”când iasă din puşcărie, mă bate şi îmi rupe oasele”. Recidivistul nu şi-a recunoscut nicio clipă faptele, însă probele ADN şi testarea cu detectorul de minciuni au arătat că se face vinovat de monstruozitate. Prin urmare, Ju­de­că­toria Orăştie l-a condamnat la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, dar a adăugat şi restul zilelor neexecutate de la pedeapsa anterioară, astfel că Băluşe Ioan Doinel va sta în puşcărie aproape 11 ani. Sentinţa magistraţilor din Orăş­tie nu este definitivă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.