www.mesagerulhunedorean.ro

Clinica Tarbus Medical din Hunedoara oferă servicii medicale unice în judeţ

Mircea Crivăţ

De la 1 februarie a.c., în municipiul Hunedoara şi-a deschis porţile o nouă unitate medicală de referinţă. Este vorba de Clinica Tarbus Medical, situată pe Strada 1 Decembrie 1918 (fosta Str. Moldovei), la nr. 7A.
După cum aveam să aflăm, la scurt timp după deschiderea clinicii hunedorene, aici au început să vină pacienţii. Întâi mai puţini, apoi din ce în ce mai mulţi, deoarece vorba umblă repede prin oraş. Aşa stând lucrurile, am făcut o vizită Clinicii Tarbus Medical să vedem ce şi cum. Unde, prin amabilitatea doctorului Mihai Suru, medic primar ginecolog, coordonatorul medical al clinicii, am reuşit să ne dăm seama că nu degeaba clinicii hunedorene i s-a dus deja vestea judeţ, la nici trei săptămâni de la deschidere.
De la doctorul Mihai Suru am aflat că unitatea medicală se adresează unei categorii largi de pacienţi, deoarece aici activitatea se desfăşoară pe 10 specialităţi: obstetrică-ginecologie, cardiologie, gastroenterologie, urologie, endocrinologie, dermatologie, chirurgie, imagistică medicală, ecografie generală şi neurologie.
Deci, toate aceste 10 domenii sunt „acoperite“ cu medici specialişti cu experienţă mare. Dacă tot vorbim de medicii specialişti, trebuie să precizăm că aici îşi desfăşoară activitatea specialişti pe servicii medicale care nu sunt încă în judeţ.
Dar să o luăm pe rând, ca să dovedim cititorilor că nu scriem să ne aflăm în treabă. De pildă, la cabinetul de obstetrică-ginecologie, aparatura ultraperformantă de ultimă generaţie permite să se efectueze ecografie morfologică fetală 4D, videocolonoscopie, monitorizare cord fetal (cardiotocograma), acesta fiind un test non stres, sau măsurarea computerizată a lichidului amniotic al gravidei.
La cabinetul de cardiologie, pe lângă toate celelalte verificări şi evaluări medicale de profil, se poate face şi ecografie doppler carotidiană.
La gastroenterologie se efectuează elastrografie hepatică, ecografie cu substanţă de contrast, colonoscopie cu anestezie, gastroscopie cu anestezie.
În ce priveşte cabinetul de urologie, acesta poate efectua prelevare biopsie ţesut prostatic sub ghidaj ecografic, iar cel de endocrinologie deţine aparatura pentru efectuarea ecografiei cu elastografie pentru evaluarea nodulilor tiroidieni.
Specialistul dermatolog are aparatura prin care poate efectua crioterapie, microdermabraziune, oxijet, feeling chimic şi dermapen.
În ce priveşte cabinetul de chirurgie, pe lângă toate intervenţiile cunoscute care se pot face aici, începând din 15 aprilie a.c. aici se poate face tratament minim invaziv al varicelor, cu laser venos.
Şi în încheiere, urmează cireaşa de pe tort. Clinica Tarbus Medical are la dispoziţie cel mai modern echipament, Logiq S8 XD Clear, un sistem multidisciplinar de înaltă performanţă care beneficiază de tehnologia XDClear, oferind o putere mare de procesare şi flexibilitate a fluxului de lucru.
Acesta oferă programe pentru examinări, măsurători şi calcule generice şi specifice pentru fiecare aplicaţie – abdominale, elastografie hepatică, ecografie cu substanţă de contrast, părţi moi, vasculare, cardiace transtoracice şi transesofagiene, urologice, musculoscheletice, sân, ortopedice, transcraniene, intraoperatorii, dar oferă şi posibilitatea de creare a unor preseturi individuale.
În concluzie, Clinica Tarbus Medical respectă toate protocoalele medicale, este dotată cu aparatură de ultimă generaţie, cum nu prea găseşti în judeţul nostru, dar nici în cele limitrofe, oferind pacienţilor săi confort şi sănătate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.