Sport

Clasamentul celor mai bine plătiţi fotbalişti ai planetei. Cine a doborât toate recordurile

Portughezul Cristiano Ronaldo, ar­gen­tinianul Lionel Messi şi brazilianul Neymar sunt jucătorii cu cele mai mari venituri din fotbalul mondial în 2023, potrivit revistei economice americane Forbes, scrie evz.ro.

O deține David Beckham
Fotbaliști plătiți regește. Cristiano Ronaldo (foto 1), care a semnat în iarnă cu echipa saudită Al-Nassr, după des­părţirea de Manchester United, a doborât toate recordurile, având cel mai mare contract pe un fotbalist, care îi aduce în conturi 260 de milioane de dolari în acest sezon.
Lionel Messi (foto 2) ocupă locul se­cund în această ierarhiei, cu venituri totale de 135 de milioane de dolari, gra­ţie acordului semnat cu echipa ameri­cană Inter Miami, al cărei coproprietar este fostul fotbalist englez David Beckham.
Pe poziţia a treia în top-ul realizat de Forbes se află brazilianul Neymar
(foto 3), care a plecat de la Paris Saint-Germain la Al-Hilal, în Arabia Saudită, pentru care a marcat luna aceasta primul său gol. Cu o listă extinsă de sponsori, de la Puma la Red Bull, fot­balistul originar din Sao Paulo înca­sează 112 milioane de dolari pe sezon.

Cei mai bogați fotbaliști ai planetei
Francezul Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) care a dominat acest clasa­ment în 2022, se află acum doar pe locul al patrulea, cu venituri de 110 mili­oane de dolari.
Compatriotul său Karim Benzema, fostul căpitan al echipei Real Madrid, ocupă poziţia a cincea, cu 106 milioane de dolari pe sezon, după transferul său la Al-Ittihad, campioana en titre din Arabia Saudită.
Trei jucători din Premier League figu­rează în clasamentul celor mai bine plătiţi zece jucători din fotbalul mon­dial: norvegianul Erling Haaland (Man­ches­ter City/58 milioane de dolari), egiptea­nul Mohamed Salah (Liverpool/ 53 mili­oane de dolari) şi belgianul Kevin De Bruyne (Manchester City/39 mili­oane de dolari).
Sadio Mane, unul dintre fotbaliştii cei mai prolifici din istoria Senegalului, în prezent coleg cu Ronaldo la Al-Nassr, ocupă poziţia a opta, cu venituri de 52 de milioane de dolari.

Clasamentul celor mai bine plătiţi fotbalişti ai planetei:
1. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Al-Nassr) 260 milioane dolari
2. Lionel Messi (Argentina/Inter Miami) 135 milioane
3. Neymar (Brazilia/Al-Hilal) 112 milioane
4. Kylian Mbappe (Franţa/PSG) 110 milioane
5. Karim Benzema (Franţa/Al-Ittihad) 106 milioane
6. Erling Haaland (Norvegia/Man­chester City) 58 milioane
7. Mohamed Salah (Egipt/FC Liver­pool) 53 milioane
8. Sadio Mane (Senegal/Al-Nassr) 52 milioane
9. Kevin De Bruyne (Belgia/Man­chester City) 39 milioane
10. Harry Kane (Anglia/Bayern Mun­chen) 36 milioane.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura