ActualitatePolitica si administratie

Clădirea Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroşani va fi reabilitată energetic prin PNRR

Clădirea în care funcţionează Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroşani va fi reabilitată din punct de vedere energetic cu fonduri în valoare de peste 2,6 milioane de euro, atrase de la Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

 

Energie regenerabilă

Potrivit CJ Hunedoara, în a cărui subordine se află teatrul din Petroşani, proiectul vizează cor­pul nou al imobilului şi îşi propune o re­du­ce­re cu peste 66 la sută a energiei pri­mare utili­zate şi a emisiilor de C02, prin implementarea unor soluţii de anvelopare a clădirii şi mon­tarea unor surse de energie regenerabilă.
Teatrul din Petroşani funcţionează într-o clădire ce a fost construită între anii 1923-1925 de Societatea Anonimă Română Pe­troşani pentru a găzdui Cazinoul mu­n­ci­to­resc. Spaţiul are o suprafaţă de 1.250 metri pătraţi şi cuprinde o sală de festivităţi cu 400 de locuri, cu o scenă încăpătoare pentru re­prezentaţii artistice şi teatrale.
Teatrul de stat „Valea Jiului” a fost înfiinţat în anul 1949, iar în 31 mai 1983 a inaugurat noul corp de clădire cu spectacolul „O scri­soare pierdută”.
În anul 1991, instituţia şi-a schimbat titula­tura în Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani, aşa cum este cunoscut şi în prezent.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura