Ciufrilã, „unicat” la loturile naţionale

Ciprian Marinuţ

Tenismena Raluca Ciufrilă (foto), de la SCM Deva, a dat lovitura la un turneu ITF în Israel, şi a devenit singura jucătoare de 14 ani selecţionată la pregătirea loturilor naţionale de 15-17 ani, programată în această săptămână, la Centrul Naţional de Tenis.

Talentul bate vârsta
Multiplă campioană naţională şi cu performanţe de top în plan internaţional, Raluca Ciufrilă continuă seria rezultatelor uimitoare. Ultima ispravă a Ralucăi a avut loc la un puternic turneu ITF, desfăşurat în Israel, la finalul lunii octombrie, în faţa unor jucătoare de 18 ani, mult mai experimentate. Talentata şi ambiţioasa sportivă de la SCM Deva a eliminat, la foc automat, trei jucătoare din ţara gazdă, ajungând să joace în semifinalele competiţiei. Din păcate, în penultimul act, Ciufrilă a fost eliminată de Susanne Celik, din Elveţia, favorita unu a turneului, scor 1-6, 3-6. „Este cea mai mare performanţă a Ralucăi din acest an competiţional. Calificarea în semifinale, în dauna unor jucătoare cu patru ani mai mari, demonstrează că talentul Ralucăi îi depăşeşte vârsta”, a spus antrenoarea de la SCM Deva, Lunella Maier.

După performanţe şi… selecţionare
Surpriza plăcută realizată la turneul din Israel şi rezultatele excelente din acest an i-au convins, o dată în plus, pe antrenorii federali de calităţile Ralucăi Ciufrilă. Ca dovadă, tenismena de la SCM Deva este singura sportivă de 14 ani selecţionată pentru stagiul de pregătire centralizată al loturilor naţionale de 15-17 ani, programat în această săptămână, la Centrul Naţional de Tenis. Programul pregătirii include sesiuni speciale de antrenament şi meciuri de verificare pentru jocul de simplu şi dublu. Lista jucătoarelor invitate în cantonament este următoarea: Irina Bâra (TC Iris Ştei), Elena Cadar (Olimpia Bucureşti), Ioana Roşca (CSM Craiova), Oana Simion (Dinamo), Ioana Ducu (Sportul), Gabriela Talaba (CSS Galaţi), Nicoleta Dascălu (CSS Piteşti) şi Raluca Ciufrilă (SCM Deva).

Visează să joace în America
O altă jucătoare hunedoreană, Amalia Beksi, de 14 ani, de la secţia de tenis, a clubului CSM Petroşani, îşi doreşte să joace la trei reputate turnee internaţionale din Statele Unite ale Americii. „Pentru participarea la aceste turnee, mai avem nevoie de suma de 1.500 de dolari, bani pe care sperăm să-i obţinem de la Consiliul Local Petroşani”, a declarat antrenorul Peter Grigore, de la CSM Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.