ActualitateFlash

Cît ne costă vaccinurile anti Covid în județ

Sorina Popa

Bătălia pentru care dintre țările Uniunii Europene reușește să vaccineze anti Covid cât mai mulți cetățeni este mare. Ce câștigă însă, autoritățile din această luptă acerbă? Să nu credeți că ne vor binele așa de tare. NU. Bătălia este pentru cine vaccinează mai mulți oameni, pentru că așa âi mulțumește pe cei care conduc acum Lumea.
Știm câți bani s-au dus pe cumpărarea acestor vaccinuri? Ei bine, în județul Hunedoara, până acum este vorba de milioane bune de lei. Potrivit informațiilor furnizate de Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, costul unui vaccin Pfizer este de 58,48 de lei, cel de la Johnson&Johnson este de 40,83 de lei, Moderna, 77,45 de lei iar AstraZeneca costă doar 8,68 de lei, după ce iau distrus imaginea.
Hunedorenii au primit până în prezent 146.376 de doze vaccin Pfizer, 16.871 de doze de Moderna, 13.878 doze de AstraZeneca și 11.910 de doze de Johnson&Johnson. Un calcul simplu arată că am cheltuit peste 8,5 milioane de lei pentru serurile de la Pfizer, 1,3 milioane de lei pentru vaccinurile de la Moderna, aproape 500.000 de lei pentru cele de la Johnson& Johnson și 120.461 de lei pentru AstraZeneca. Așadar, peste 10 milioane de lei am cheltuit cu vaccinurile în județ. Este o sumă importantă, pe care am plătit-o cu toții din propriile buzunare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura