Sport

Circuit mondial de șah la București

Garry Kasparov (foto), multiplu cam­pion mondial, va fi prezent la Bucureşti, pe 4 mai, pentru a deschide prima etapă a circuitului internațional Grand Chess Tour 2022, unul dintre cele mai importante turnee de șah la nivel mondial, la care participă 10 dintre cei mai mari şahişti ai lumii, printre care și cel mai bun şahist al României la acest moment.

Cei mai buni din lume
Superbet Chess Classic România este prima din cele cinci etape ale circuitului Grand Chess Tour 2022 (din Europa și din SUA) și se va desfă­șu­ra la București, în pe­ri­oada 4-15 mai. Tur­neul, fondat de Garry Kasparov în urmă cu 14 ani, reunește anual cei mai buni jucători de şah din lume.
În etapa de la București vor participa 10 mari maeștri (GM), desemnați dintre cei mai buni jucători de șah din lume, dar și cel mai bun șahist al României, Bogdan-Daniel Deac (locul 59 mon­dial), care a primit un wildcard pentru această competiție.
„Pentru a treia oară, 10 dintre cei mai buni jucători de șah ai planetei se confruntă, la București, într-o com­pe­tiție de talie globală, fapt care ne bu­cură. Prezența marelui maestru Garry Kasparov în țara noastră, în des­chi­derea circuitului Grand Chess Tour, ne onorează și reprezintă o ocazie ex­tra­ordinară de a încuraja tinerii să des­copere tainele acestui sport al minții”, consideră președinta Fundației Super­bet, Augusta Dragic. Premiile acestei etape se ridică la suma de 350.000 de dolari. Competiția de șah se va des­fă­șura la Hotel Sheraton din București, în perioada 5-14 mai și va fi o etapă de şah clasic, în care cei șahiștii vor juca în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câş­tigă­torul va fi decis în urma punctajului acumulat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.