Ciobanul dispărut în Godeanu, dat în urmărire naţională

24 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Echipele Salvamont Hunedoara şi cele din Uricani au ”periat” o zonă întinsă din masiv pentru a da de urma bărbatului care ar fi trebuit să ducă alţi doi ciobani pe Platoul Borăscu, din Munţii Godeanu.

Cum am arătat în ediţia de ieri a ziarului, ciobanul a plecat de lângă colegii săi în recunoaşterea traseului şi n-a mai revenit, iar cei doi au cerut ajutor salvatorilor montani. Ciobanul rătăcit, pe nume Petru Adrian Onu (foto), are 40 de ani şi este din comuna Boşorod. El este căutat încă de luni fără rezultat, iar vremea extrem de rea face şi mai dificilă operaţiunea de căutare şi salvare.
„A doua zi de căutări a ciobanului dat dispărut în Masivul Godeanu nu a dat nici un rezultat. S-a acţionat pe o arie mult mai mare, cu mai multe echipe mixte. La acţiune au participat opt salvamontişti ai SPJSH şi doi de la Salvamont Uricani. Vremea nu a fost propice acţiunii de căutare, în munte fiind ploaie, ceaţă şi vânt. La lăsarea nopţii echipele au început retragerea spre baza muntelui”, preciza, ieri, conducerea Salvamont Hunedoara.
Echipele continuau ieri căutările dispărutului, iar salvatorilor hunedoreni le-au sărit în sprijin şi cei din Gorj. Astfel, căutările salvamontiştilor din judeţul învecinat sunt concentrate în zona gorjeană a masivului. Totodată, salvatorii montani trag şi un semnal de alarmă pe care turiştii ar trebui să-l ia în considerare. ”În urma ploilor căzute în ultimele zile în zona Godeanu-Retezat, apele s-au umflat şi drumurile ar putea avea de suferit. E posibil să apară pe alocuri alunecări de teren care să genereze blocaje. Recomandăm turiştilor să nu întreprindă ieşiri în zona montană în această perioadă”, se arată în atenţionare.
Tot ieri, la solicitarea mamei ciobanului, care a sunat la 112, poliţiştii au început şi ei căutările, împreună cu jandarmii montani şi salvamontiştii, şi în plus l-au şi dat pe ciobanul dispărut în urmărire naţională.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Victimele ţeparilor, îndemnate să depună plângeri

Ofiţerii de combatere a crimei organizate şi procurorii DIICOT cred că sunt peste 10 mii de victime ale grupării de...

Cioban dispărut în munte, căutat de salvamontiştii hunedoreni

Bărbatul trebuia să ghideze doi ciobani cu turmele de oi către Platoul Borăscu, din Masivul Godeanu. Mai mulţi salvamontişti din...

Hunedoara, printre judeţele cu cele mai multe locuinţe vândute

Potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară în luna mai 2020, au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 32.089...

Închide